Zajednička izložba slikara – amatera u Subotici

Oko pedeset likovnih umetnika – amatera, priredilo je zajedničku izložbu, a ljubitelji slikarstva mogu je pogledati do polovine novembra u holu Otvorenog univerziteta u Subotici.

Likovne sekcije „Lajoš Olah“ Mađarskog kulturnog centra „Nepker“, Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ i Gerontološkog kluba „Centar 2“ po drugi put organizovale su zajedničku izložbu.

Cilj oko pedeset umetnika-amatera je da predstave svoje radove javnosti, ali i da međusobno razmene slikarska iskustva.

Đerđ Boroš, rukovodilac likovne sekcije u „Nepkeru“ kaže da se, od prethodne zajedničke izložbe, uočava značajan pomak u radu likovnih stvaralaca.

„Istovremeno, tri amaterske grupe su na ovoj izložbi. Na neki način, možemo upoređivati i kvalitet i napredak i sve one vrline koje krase jednu ovakvu izložbu“, kaže Đerđ Boroš, rukovodilac likovne sekcije „Lajoš Olah“ u MKC „Nepker“ u Subotici.

Sa tom ocenom slaže se i slikar Šandor Kerekeš, koji rukovodi sekcijom Gerontološkog kluba „Centar 2“ u Subotici.

„Očigledan je napredak u radu slikara-amatera. To se najbolje ogleda u rukovanju kistom i u slobodi ispunjavanja prostora na platnu. Dakle, njihove slike nisu odraz ograničenja i stereotipa već predstavljaju prikaz maštovite igre slikarskom četkicom u kojoj je očigledna misao vodilja bila da sa malo pokažu -mnogo“, kaže Šandor Kerekeš, rukovodilac likovne sekcije Gerontološkog kluba „Centar 2“ u Subotici.

Raznolik likovni izraz, ali ista ljubav ka slikarstvu obeležje je ove izložbe koja je ujedinila likovne stvaraoce svih generacija. Ljubitelji slikarstva u Subotici njihovu zajedničku izložbu mogu da pogledaju do sredine novembra u holu Otvorenog univerziteta u Subotici.

 

RTVKOMENTARI

  1. Erzebet silu kaže:

    Super samo tako

  2. Erzebet sili kaže:

    Super samo tako dalje

  3. Dejan Đ. kaže:

    Ha, ha, još uvek Boroš i njegov “simple painting” kičeraj …

OSTAVITE KOMENTAR