Zajednički zadatak očuvanje privrednog ambijenta

Potpredsednik Pokrajinske vlade i predsednik Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine Branko Ćurčić posetio je juče Suboticu i Sentu, gde se razgovaralo o aktivnostima koje treba da doprinesu održivosti investicionog nivoa u Pokrajini i kreiranju privrednog ambijenta za otvaranje novih radnih mesta.

Potpredsednik Ćurčić je u razgovoru sa predsednikom Opštine Senta Rudolfom Cegledijem i članom Gradskog veća zaduženim za privredu u Subotici Srđanom Samardžićem istakao da je cilj poseta vojvođanskim gradovima i opštinama da se razmene informacije o aktuelnoj situaciji u privredi i ekonomskim kretanjima.

Zadatak Pokrajinske Vlade i lokalnih samouprava u eri pandemije nije samo očuvanje zdravlja stanovništva, već i očuvanje privrednog ambijenta koji treba da bude povoljan za otvaranje novih radnih mesta. Ovo je zaključak nakon današnje posete potpredsednika Pokrajinske Vlade Branka Ćurčića Gradu Subotica.

Industrijske zone, biznis inkubatori, socijalno i žensko preduzetništvo, bile su glavne teme sastanka između člana Gradskog veća zaduženog za privredu u Subotici Srđana Samardžića i potpredsednika Pokrajinske Vlade Branka Ćurčića, koji je i na čelu Saveta za koordinaciju i praćenje ekonomskih aktivnosti na području pokrajine.

“Dobili smo iscrpne informacije, te informacije ćemo iskoristiti da budu deo planskog dokumenta koji mi pravimo, koji će se koristiti kao deo jednog master plana na celoj teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine”, rekao je Ćurčić.

“Da održimo taj nivo investicione klime i privrednog ambijenta za otvaranje i novih radnih mesta”, precizirao je Samardžić.

Potpredsednik Ćurčić je obišao i biznis inkubatore u Subotici i Senti, koji već deceniju i po pružaju podršku razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, obezbeđivanjem tehničkih, poslovnih i obrazovnih usluga.

Poslovni inkubator u Senti danas ima tri stanara koja se bave proizvodnjom odnosno uslugama – šivenjem odeće, proizvodnjom predmeta od drveta i knjigovodstvom. U subotičkom biznis inkubatoru posluje devet preduzeća, koja zapošljavaju 50 radnika. Ova preduzeća bave se proizvodnjom nameštaja, informatičkom obukom, turizmom.


RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR