Zakupci gradskih stanova ne plaćaju kiriju

Zbog neplaćanja zakupa stanova u vlasništvu grada i zloupotrebe stanarskih prava, gradska uprava Subotice utvrđuje ko su im podstanari.

Istražuje se, takođe, kakvog su oni imovinskog stanja – piše današnji Blic.

 

 Početkom godine urađen je popis i utvrđeno je da grad ima 217 stambenih jedinica koje se izdaju socijalno ugroženima na osnovu komisijskih odluka, a po kriterijumima Centra za socijalni rad.

 

Sređivanjem podataka je utvrđeno da je dug za zakup veći od 20 miliona dinara.

 

– Mesečna stanarina je 2000 do 8000 dinara. Oko 90 zakupaca duguje po više od 100 000 dinara, ali postoje i dugovi od 300 000. U toku je izrada detaljne baze podataka i formirane su komisije koje će da ispitaju stanje.

 

– Ima slučajeva gde pouzdano znamo da stanar nije socijalno ugrožen ili da u stanu živi naslednik preminulog korisnika čiji status ne odgovara kriterijumima. Svaki slučaj razmotrićemo ponaosob – kaže član Gradskog veća za socijalna pitanja Milimir Vujadinović za Blic.

Panorama-Subotica-5KOMENTARI

 1. Lovac kaže:

  To je bacanje peska u oci !  glavne neplatise nisu sirotinja sa mesecnim zakupom od 2000 do 8000 din, pa to je smesno, grad nema pojma gde su mu ti prostori ili su u njima oni nedodirljivi !

 2. pojo kaže:

  A kako li stoje sa komunalnim dugovima? A neki od njh kao onaj u Sabackoj preko puta o Mz Pescara koji vozi reno lagunu svaki dan ide snjime na posao pa cak i bahato vozi svi se moramo sklanjati kad prolazi jer on neusporava!!!A kada bi se pogledali neki ugovori o dodeli poslovnog prostora mnogi bi ga izgubili veoma brzo!!

 3. Suboticanin kaže:

  Svakako da treba uvesti red i to je obaveza gradski vlasti.

 4. STeve kaže:

   

  Lovac:

   

  To je bacanje peska u oci !  glavne neplatise nisu sirotinja sa mesecnim zakupom od 2000 do 8000 din, pa to je smesno, grad nema pojma gde su mu ti prostori ili su u njima oni nedodirljivi !

   

   

  Po meni, ne treba praviti selekciju. Lopov je lopov. Kad sam vec kod toga, ono sto pise u tekstu je da postoji osnovana sumja da neki od tih duznika/stanara zapravo nisu sirotinja odn. socialni slucaj.

 5. pravdoljub kaže:

  Uffffff reko Milimir. Jaka stvar još da je i istinita. Milimire jak si ko vucni voz aj ti lepo nazad za čuvara.

OSTAVITE KOMENTAR