Zaplenjeno 4 kilograma marihuane na Horgošu

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 4 kilograma marihuane, piše u saopštenju Uprava carine.

Opojna droga je otkrivena na izlazu iz Republike Srbije, u autobusu danske prevozničke firme koja radi na relaciji Kladovo-Beograd-Espergaerde. Autobusom je upravljao 30- godišnji srpski državljanin iz Kladova.

 

Na pitanje carinika upućeno vozačima i putnicima da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli, odgovorili su da nemaju ništa. Carinici su međutim odlučili da zajedno sa pograničnom policijom autobus podvrgnu detaljnoj kontroli. Nakon istovara autobusa u prtljažniku je otkrivena torba za koju se niko nije javio kao vlasnik. Na prtljažnoj nalepnici se nalazilo ime putnika koji nije bio u autobusu, niti se nalazio na spisku putnika, a čije je torbe vozač primio u autobus i prevoz. Pregledom torbe ustanovljeno je da ima duplo dno i da se unutra nalazi marihuana umotana u 10 paketa, ukupne težine 4.298 grama. Marihuana i vozač autobusa su predati u dalju nadležnost policiji radi vođenja krivičnog postupka, zaključuje se u saopštenju Uprave carina.KOMENTARI

  1. roki kaže:

    Droga se uglavnom otkrije na dojavu. Jos ce ispasti da su nasi carinici sposobni…

OSTAVITE KOMENTAR