Zasađeno drvo u čast prvorođene bebe

U čast prvorođene bebe u 2020. godini, u dvorištu Opšte bolnice Subotica zasađeno je drvo jasena. Ovu kampanju sprovodi Pokrajinski zaštitnik građana-ombudsman u saradnji sa opštim bolnicama, lokalnim samoupravama i lokalnim ombudsmanima.

Otac prvorođenog dečaka Noela, Kornel Jakša, u dvorištu Bolnice danas je u čast rođenja svog sina zasadio drvo. On je zajedno sa zaštitnikom građana Subotice i predstavnicima lokalne samouprave zasadio jasen u delu dvorišta ove zdravstvene ustanove koje neće biti dirano tokom planirane rekonstrukcije Opšte bolnice Subotica. Ovo drvo će rasti zajedno sa malim Noelom.

Prva beba rođena u Novoj godini u našem gradu je Noel Jakša. Noel je na svet došao u 2,40 časova sa 2850 gr. I Noel i njegova mama se dobro osećaju i kako kažu u Opštoj bolnici Subotica, verovatno će sutra biti pušteni kući. Prvog dana Nove godine u subotičkoj bolnici rođeno je još 5 beba.

Kampanju “Za novi život” Pokrajinski zaštitnik građana sprovodi u saradnji sa opštim bolnicama, lokalnim ombudsmanima i jedinicama lokalne samouprave. Osim u Subotici, drvo za provorođenu bebu zasađeno je i ispred porodilišta u Novom Sadu, Pančevu. Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Somboru i Vrbasu.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Mister No kaže:

  Lep gest .

 2. vita jela, zelen bor kaže:

  Nekada je otac za svakog rodjenog sina sadio jablan a za cerku je sadio jelku. To je radio na vlastitom imanju i ako bi mu neko dete stradalo, onda bi svojerucno posekao odgovarajuce stablo. Takva tradicija je odavno izcezla i njeno ozivljavanje po bolnickim dvoristima je nesto sasvim deseto i nema nikakve veze sa nekadasnjom tradicijom.

 3. Trovach kaže:

  Treba posaditi drvo gde je to moguce i od toga ne treba praviti senzaciju. Da sam sadnju svakog drveta tako proslavljao, verovatno bih do sada bio predsednik Srbije. Mozda bih tada najavljivao sadnju drveta za 2 do 2,5 godine.

 4. jasso kaže:

  Naravno da se mora u bolnickom dvoristu saditi novo drvece,kad je prosle godine poseceno skoro vise od polovine sto je bilo,jeste to bila sanitarna seca,ali se mora obnoviti sto je poseceno……..

 5. Rax kaže:

  Cime se bavi ovaj zastitnik gradjana ?umesto da radi svoj posao, np. Objasni zasto gradjevinska inspekcija ne radi posao za koji je placena, on sadi drva. Gospodine zastitnice, prepustite to zelenima,a vi radite svoj posao!

 6. ZAŠTITNIK DA, ALI NE GRAĐANA kaže:

  Po članu 2. Odluke o Zaštitniku građana Grada Subotice prevashodna nadležnost lokalnog ombudsmana, tj Zlatka Marosiuka, je da štiti prava gradana/ki i pravnih lica od nezakonitog i nepravilnog rada organa uprave i javnih službi. O demografskoj politici i goranskim aktivnostima NI JEDNO JEDINO SLOVO. A opet, sađenje sadnica isključivo za prvorođene, a ne i SVE prinove, za šta se, pored pokrajinskog, zalaže i lokalni ombudsman, svojevrsna je diskriminacija potonjih već u prvim danima života. Razmislite (i) o tome obojica.

OSTAVITE KOMENTAR