Zavejana kolona duga 11km kod Bačke Topole

Zbog snega i vetra koji stvara nanose, trenutno je najteža situacija kod Bačke Topole, gde je stvorena kolona vozila od 11 kilometara, dok su putnici autobusa “Laste” koji je bio blokiran u Malom Iđošu evakuisani, rekao je jutros načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić.

 

Marić je objasnio da najveći problem stvara činjenica da teretni saobraćaj nije obustavljen, zbog čega je apelovao na vozače teretnih vozila da ne kreću na put. “Situacija se menja iz sata u sat” i na nekim mestima gde je bilo problema sa blokiranim vozilima nema više kolona, a na drugim mestima se stvaraju nove, rekao je on.

 

Marić je kazao da su evakuisani putnici autobusa “Laste” koji je sinoć od 22 sata bio blokiran u Malom Iđošu.

 

Trenutno je najveća kolona vozila od 11 kilometara iz pravca Subotice ka Beogradu kod Bačke Topole, koju je izazvalo teretno vozilo bugarske registracije koje je preprečilo put u pokušaju da pretekne vozilo za čišćenje snega, rekao je Marić dodajući da se vozila sada kreću, ali sporo.

 

“Ovakvih situacija je bilo na desetine, a tokom dana očekuje se da budu odblokirani svi putevi”, naglasio je on. Kazao je i da je u toku noći bilo na desetine evakuacija putnika, među kojima i dece, iz zavejanih vozila.

 

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije, naložio je preduzimanje svih neophodnih mera i angažovanje raspoložive mehanizacije i ljudstva, kako bi se pomoglo građanima koji su u neprilikama zbog snežnog nevremena. Dačić je sinoć rekao da je naložio angažovanje raspoložive mehanizacije i ljudstva za probijanje puteva neprohodnih za saobraćaj zbog snega, kao i evakuaciju ljudi i dece iz zavejanih vozila.

 

Komšija očisti i ti

 

U trenucima kada sneg pada, kretanje je otežano kako vozilima tako i pešacima. Javne službe nisu u stanju da očiste svaki put i svaki trotoar pa se stoga apeluje na građane da uredno čiste sneg ispred svog dvorišta. To pravilo uglavnom poštuju oni stariji koji svoju građansku dužnost obavljaju uredno, dok uglavnom mlađa populacija taj deo posla preskoči. Zabrinjavajuća je činjenica da je svake zime sve manje onih koji uredno čiste trotoar.

 

Jedan sugrađanin je na facebook postavio slike takvog primera.KOMENTARI

 1. dragon kaže:

  Ali je lepo pomoci i starijim sugradjanima koji ne mogu da ociste ispred svojih kuca!Nije tesko biti fin,ovo je prava prilika za to!  😎

 2. Toske kaže:

  10 tona sam izlopatao, i kuci levo i kuci desno..

 3. dasHHa kaže:

  Velik problem pored ne odgovornih stanara je i problem napustenih ili praznih kuca.Kad se uracuna sve to u proseku 2/3 trotoara ili prolaza u ulicama je zavejano snegom.

 4. miro kaže:

  vazno da su ove godine putari “spremno” docekali zimu, i da ih “nije” iznenadila…

 5. ivan kaže:

  miro:

  vazno da su ove godine putari „spremno“ docekali zimu, i da ih „nije“ iznenadila…

  Mozda putari i nesnose najvecu krivicunego delimicno i vozaci koji kao da jos nisu svatili potpunu ozbiljnost voznje pod ovim uslovima. Koliko sam samo juce video auta koje voze neprimirenom brzinom, auta koji se vrte kao karusel. Pa i za tu kolonu je kriva budala koja je sa kamionom pokusala da obice plug za sneg. Glavni putevi su u Subotici bili neprekidno cisceni a sporedni ce se verovatno ocistiti tokom danasnjeg dana. To mi je ok,svatam da nemoze sve odjednom da se ocisti da treba vremena za taj veliki posao

 6. Stein kaže:

  Zima, zima e pa šta je, ako je zima…

  … zima je…

 7. subotica crno beli grad kaže:

  Kad je bilo leto govorili ste jaaao kad ce zima, pretoplo je a kada je dosla zima sad se zalite kako vam je hladno i da jedva cekate leto. 

 8. warrior kaže:

  redovno cistim, leti kosim. Isto placam neku, nemam pojma kakvu taksu za odrzavanje, neceg zelenog. Ja sam na Radanovcu. Nikad nije niko ocistio sneg, ili pokosio travu u mojoj ulici. Drago mi je da grad ciste od snega i kose travu. Ja nisam gradjanin manjeg reda da placam nesto sto ne rade! 
   

 9. amacak kaže:

  miro:

  vazno da su ove godine putari „spremno“ docekali zimu, i da ih „nije“ iznenadila…

  šablonski komentar bez uporišta u realnosti.

  svuda u svetu ovakvo nevreme izaziva probleme u saobraćaju. ni mnogo bogatije zemlje od srbije ne drže mehanizaciju u broju dovoljnom da se zastoji za vreme velikih padavina izbegnu. 

 10. lojal patriota kaže:

  backa topola 9.10.2012

  http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/262649_451198904928363_357326721_n.jpg

OSTAVITE KOMENTAR