Zavičajni dani od 2. do 8. septembra

Manifestacija “Zavičajni dani” biće održana od 2. do 8. septembra, a iz Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga najavljuju bogat kulturno-umetnički program.


Šesti “Zavičajni dani“ počinju u ponedeljak, 2. septembra promocijom knjige “Kuda idu Srbi”, prof. dr Jovana Marića, u Gradskoj biblioteci, a dan kasnije na istom mestu biće održan susret zavičajnih pisaca. Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za utorak, 3. septembra u Velikoj većnici Gradske kuće, od 19h, kada će biti upriličen bogat kulturno-umetnički program.
Nastupi foklornih ansambala, dečijih horova i konferencija beba i ove godine biće održani na gradskom trgu. U petak, 6. septembra u centru grada nastupiće pop grupa “Koktel bend”, dok će dan kasnije, u okviru svečanog zatvaranja manifestacije, nastupiti pevač Željko Šašić. Pslednji dan manifestacije rezervisan je za zavičajni turnir u fudbalu.
U slučaju loših vremenskih uslova programi za 6. i 7. septembar biće održani na sceni “Jadran”, kao i u Tehničkoj školi “Ivan Sarić”.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. (ba)laban kaže:

  “Dani divljaka” bi bio originalniji naziv.

  JBG, iznenadili nas, nismo stigli ni da namažemo šine slaninom kao naši preci posle II svetskog rata.

 2. croat kaže:

  Meni su u sustini ideja multikulturalizma do odredjene granice uvek dopadala i nije lose da se narod malo mesa i krv uskomesa ALI mi se nedopada da su zadnjih 70 godina svi ti sto su se sbrda skotrljali direktno upali na rukovodeca mesta , sto nemozes u policji, posti ili drugoj drzavnoj ustanovi da cujes suboticki naglasak.(ma bio Madjar , Hrvat il Srbin, samo da je makar rodjen i odrastao u Subotici)
  I onda oni kukaju za svojim zavicajem???? Pa da im je tamo tako dobro bilo barem bi se poneki vratio.

 3. yu kaže:

  Šifrirani telegram ministra inostranih poslova mađarskom poslaniku u Rimu’6067. Br. 63.Budimpešta, 22. april 1941.16.25 hU vezi sa likvidacijom jugoslovenske države, stav mađar­ske vlade je sledeći:Na osnovu naše, nikada neskrivene želje,2 računamo na ■one teritorije koje su strogo uzev, pre 1918. pripadale Ma­đarskoj. Od tih teritorija Bačku, Pomurje i Baranjski trougao u principu smatramo već priključenima Mađarskoj. Polažemo pravo naravno i na deo Banata koji je svojevremeno priklju­čen Jugoslaviji,
  Na osnovu gore viđenih prstića a i na stranici o proslavi kiralja Maćaša ,gore navedena proslava je nepožejna a Kiralj Maćaša treba slaviti. Citiran tekst sve kazuje.

 4. Istina... kaže:

  Grad u kome sam rodjen pociva na trajnoj netrpeljivosti, mrznji i diskriminaciji koji ga jedu, unistavaju. Trpeo sam lazi o toleranciji, suzivotu i prosperitetu dok mi se nije sve smucilo. Danas zivim daleko od toga, u civilizovanoj sredini gde nema salasara i palancana koji coveka smatraju necovekom samo zato sto nije u njihovom sistemu “vrednosti”. Pozdravite mi “grad” i “drzavu”. Grohotom se smejem, grohotom. Pozdrav portalu koji sve vas tako “sjajne” trpi i zelim mu da sto pre od vas zbrise.

 5. yu kaže:

  Istina…jadan ti.
  Ovdje vas svako poznaje i voli, A tamo niko poznati vas neće; Bolji su svoji i krševi goli No cvijetna polja kud se tuđin kreće. Aleksa Šantić
  Što se javljaš na ovaj bezvezni sajt? Očigledno da si usamljen.

 6. yu kaže:

  OSTAJTE OVDJE… Ostajte ovdje!… Sunce tuđeg neba Neće vas grijat kô što ovo grije; Grki su tamo zalogaji hljeba Gdje svoga nema i gdje brata nije. Od svoje majke ko će naći bolju?! A majka vaša zemlja vam je ova; Bacite pogled po kršu i polju, Svuda su groblja vaših pradjedova.

 7. (ba)laban kaže:

  @Istina…
  Samo kad si ti nama otišao i, ne brini, dovešćemo mi sve to u onakav red kao što je nekad i bio dok se nisu ovi raznorazni brđani “dokotrljali” niz padine iz svojih vukojebina do Subotice.

  @yu
  Po ocenama komentara možeš zaključiti kakvo je raspoloženje građana čiji su koreni sa ovih prostora i koliko “vole” sve one koji su u Subotici pronašli svoju oazu za divljanje. Tako da je logično da čak i Bunjevac, a ne samo Mađar radije želi da proslavi kiralja Maćaša, nego li buđenje mečke u Liki.

  Inače, ocene komentara na NENAŠTIMOVANIM sajtovima, kakav je i ovaj, su najbolja statistika, a ne naručena ispitivanja javnog mnjenja i analize raznoraznih samozvanih političkih analitičara.

 8. Minče kaže:

  Lepo je kad se neguju tradicije ma kog naroda u ovom gradu! Radujem se svakom kulturnom događaju koji ovaj grad podiže iz učmalosti! Nažalost, tokom godine je veoma malo takvih živopisnih dana. Subotica je uglavnom depresivan i suviše tih grad!

 9. Mic po mic... kaže:

  I ‘zavičajcima ‘ treba dati da se bave sa svojom kulturom…naime nisu oni krivi što mnogi među njima su bili iskorišćeni od strane Srbije u političke svrhe pa su ih selili na Kosovo iz Kosova u Hrvatsku pa ponovo iz Hrvatske ,onda u centralnu Srbiju ,u Vojvodinu pa iz Vojvodine ponovo na Kosovo. Mnogi si od njih tako stasali da više ništa ne osečaju o svom poreklu i ni zavičaja nemaju. Ali svemu dođe kraj…pa i nomadskom životu što mogu da zahvale pogubnoj politici. Sada opet im peru mozak ,i opet kažem da nisu oni krivi što su bili izmanipulisani-dobro obečali su im državna radna mesta…ali ni tamo ne mogu svi dospeti. Od čega i kako žive to možemo samo nagađati…? Za sad izgleda da su prihvatili taj ‘stil’ života ,ali je sve to medveđa usluga prema tim ljudima..i krajnje nepošteno.

 10. SuboticaUberAlles kaže:

  Festival krezubih.

 11. zozon kaže:

  @(ba)laban
  Tvoj komentar je divljački.

 12. amacak kaže:

  mic, kakvo seljakanje tamo-vamo, šta lupaš.

 13. Darko kaže:

  A kad zapeva Sasic bice igraj Boro lepi Boro…

 14. djepra kaže:

  ni manje ni vise nego 6 dana, kako ce fino da opeljese kasu gradsku..lopuze

 15. ffilozoff kaže:

  Zozon-Zasto Vi sa radnog mesta saljete komentare,i nista ARGUMENTOVANO NE kazete,vec,lupetate,i pratite ko sta kaze !! Dajte konacno neki komentar iz svoje glave…ovako ispadate d….

 16. Samo istina kaže:

  Braco Srbi,proslavite u miru,zdravlju i dreci Ovi mrzitelji filozof,kroat ce uvek lajati.Kriat u ovom gradu zive i Bunjevci,tu po svim popisima sem komunistickih nije bilo rvata.Prvo napisano u Subotici bilo je na bunjevackom jeziku.Malo vas kocke placaju,napadajte zesce Bunjevce,Srbe,Srbiju.Samo kradite bunjevacke obicaje,tradiciju,kulturu.Jako bi volili da je Duzijanca vasa,no istorija i istina kazuju da je to jedan od najlepsih autenticnih bunjevackih obicaja.Jos da objasnite zasto samo Bunjevci i Srbi,slave materice i oce?Hvala na odgovoru unapred.

 17. zozon kaže:

  @ffilozoff
  Ja u svojoj firmi radim šta ja hoću a ne šta mi ti kažeš. Molio bih te da mi samo odgovoriš da li šovinistički, rasistički i nacionalistički komentari poput tvoga i ovog (ba)labana zaslužuju bilo kakav ozbiljan komentar. Na žalost vašu i svih vaših istomišljenika srbomrzitelja, mi smo tu bili, tu smo i tu ćemo ostati, a vi se jedite koliko hoćete. Nećete nas oterati kao što su nas vaši ujaci oterali iz Hrvatske. Mi rezervnu državu nemamo, upamtite to.

 18. ffilozoff kaže:

  Zozon Vi ste sovinista i sirite mrznju??? ZASTO je neko ustasa a pametniji od TEBE ??? Dajte jedan ARGUMENT bilo koji da Vas mrzim…pa samo sam Vam ARGUMENTOVANO reko… A koju firmu Vi imate??? Sumnjivi ste VI meni!!!

 19. ffilozoff kaže:

  P.S. verovatno ste isfrustirani nacionasovinista…jer nesigurni ljudi,kao Vi polako gube energiju bez potrebe!!! Slusajte malo EKV,i AZRU…videcete mozda Vam se i digne?? Energija !!!

 20. Istina... kaže:

  Obožavam kada me napadaju zbog ISTINE. Pa zar istorija ne svodoči o stradanju onih koji su je zagovarali, izgovarali, pisali i branili!? Osnov paralelnog sveta “odabranih” je bezbroj vekovnih i uvek novih laži i borba protiv onih koji ih ne prihvataju.

  @SuboticaUberAlles

  Ima i među vama “uberalesovcima” krezubih ali ih krijete jer onda ne biste mogli da širite propagandu da se “iznad svih”. Zaboravio si da festivalce okitiš ostalim vašim floskulopridevima poput miloševićevci, balkanci, divljaci, svinje, stoka… Kako ono beše? Serbiše/Balkaniše švajn? Ne zameri na mom “nemačkom”, boli me ona stvar za njega.

  @yu

  “Ostajte ovde…” Zašto!? “Da vas mi, gori od vas, pravimo budalama, kretenima, idiotima, da vas lažemo, varamo, krademo, razboljevamo, hapsimo, tamničimo i ubijamo.”?

  Taj vaš agenturni agitprop o “domovini” (srp. otadžbini) i “patriotizmu” uvaljujte naivnima. A patriotama i njihovim potomcima koje ste izdali omogućite da se javno oglašavaju o tome koliko ih je verovanje u sve te laži koštalo. I o kakvom “patriotizmu” može da govori neko sa nickom YU(gosloven), anacionalista i borac za bezdržavnost?

  I veoma važno; ovaj sajt nije bezvezan koliko god ga ti takvim smatrao (što se onda TI “javljaš na njega” – čudna jezička konstrukcija[!]). Portal ima kvalitetne tekstove (ne mislim na informativno-politički deo). Kao javno glasilo (medij) ima pravo na svoju uređivačku politiku, koja nije nezavisna jer u društvu u kome postoji to je, nažalost, nemoguće a ja imam pravo da mi se ona manje ili više dopada. Zameram što se bavi prošlošću (koja se neće vratiti) čime uskraćuje bolju budućnost, ali nije on kriv nego Antisistem u kome nema izbor. Ili tako ili streljanje, figurativno.

  @(ba)laban

  Te “brđane” ceo vek, od osnivanja KPJ 1919. godine, konstantno skupljaju, regrutuju, indoktrinišu i na ključne pozicije postavljaju tvoji mentori. I nema nikakve razlike između “ovih” i “onih” “brađana”. Pa zar nije npr. “elitni” “demokrata” Mićunović posle rata jahao popove!? Baš “nebrđanski”.

  Uzgred, “zavičajci” će ostati i bez ovog zavičaja jer ih kao “dođoše” “veliki” “multikulti” “tolerantan” “suživotni” “grad”, koji počiva na netrpeljivosti, mržnji i diskriminaciji, ne prihvata i samo čeka priliku da ponovi, recimo, 1941. godinu.

  Evo priloga za moju tvrdnju da ovaj portal ima kvalitetne tekstove:

  “Subotica 12. april 1941. Okupacija u 26 slika”

  https://www.gradsubotica.co.rs/subotica-12-april-1941-okupacija-u-26-slika/

 21. zozon kaže:

  @ffilozoff
  Ja širim mržnju!!!! A onaj što sve prekodrinske Srbe naziva divljacima je za suživot, toleranciju ili onaj što nas naziva krezubima. Svojim komentarima non stop podržavaš te i takve ili sam postavljaš slične pa je potrebno samo prelistati iste i eto argumenata za moju tvrdnju. Ja se iskreno nadam da ćete na tapet nadležnih organa doći i ti i (ba)laban, croat i svi vama slični. A ono čime se ja bavim je za tebe viša matematika jer si ceo život znao samo za lipa blok i sem njega drugo štivo je za tebe nepoznanica.

 22. Zoran kaže:

  Vi se svađate a neko deli ogromne pare.
  Imamo milion manifestacija u gradu , svaka nacionalna zajednica ima neku svoju , čak postoje i dve Dužijance. Sve to mnogo košta, ni jedna od njih nije mnogo posećena iako je besplatno ali kada dođe račun na naplatu iznos sigurno nije mali a plaćaju ga svi građani Subotice.

 23. Darko kaže:

  Zoran je u pravu,ovde se samo radi ko je koliko u talu kako sa Cakanom tako ove godine sa Sasicem a sve gradjani placaju,Srbi su i iz Crne Gore,Dalmacije,Baranje,Krajine,Podrinja,Hercegovine….cemu ovolika udruzenja sem da se uzimaju pare poreskih obveznika.

 24. zozon kaže:

  @Darko
  Onaj ko zaboravi svoje poreklo i identitet nestaje, gasi se. Jako je žalosno što ovakve manifestacije (pri tome ne pravim razliku ko ih organizuje) svodite na uzimanje para poreskih obveznika. Očuvanje istorije, bića i identiteta jednog naroda je jako bitno. Zato podržavam i obe Dužijance i dan Sv. Ištvana ali i “Zavičajne dane”. Niko nema pravo da nekoga naziva ni divljakom ni krezubim. Da li ste slične komentare čitali kada je objavljena vest o Dužijancama ili Sv. Ištvanu. Niste. Pa ja sam prvi čestitao sugrađanima dan Sv. Ištvana a onda se pojavi ffilozoff da me okarakteriše kao nacionalšovinistu (pa ni to ne zna napisati jer mu je lipa blok jedina “knjiga” koju je držao u ruci, te napiše NACIONAŠOVINISTA).

 25. Darko kaže:

  Zozon,slazem se potpuno da se pamti i poreklo i Srbi smo ali da Srbi imaju 15 nekakvih udruzenja samo zato jer smo iz razlicitih krajeva dosli to gubi svaki smisao,uopste me drugi neinteresuju ovde pricam o Zavicajnim danima koje organizuju Savez nekakvih udruzenja…Znamo da sva ta udruzenja traze sredstva gradske uprave i pravo Spartak i Patria na krkanluk,o trosku gradjana.Necemo o Cakani ovaj put.

 26. zozon kaže:

  @Darko
  Uopšte se ne bih oglašava povodom ove vesti, jer svako ima pravo da nešto voli ili ne voli, međutim uvrede i šovinistčke komentare, ma kome i od koga da su upućeni, ne podnosim i to je bio glavni razlog mog komentarisanja. Što se tiče činjenice da postoji mnogo udruženja Srba i da ih po vama treba okupiti u jedno mislim da su razlozi tome upravo komentari koje kritikujem. Mi smo Srbi inadžije. No ipak mislim da svako ima pravo da formira udruženje koje će na najbolji način predstavite običaje i kulturu njegovog zavičaja i zato ne sudite prestrogo. U strukturu troškova ovakvih manifestacija ne bih ulazio, ali mislim da ima mnogo onih koji su svojim ličnim prilozima pomogli njihovu organizaciju i da sredstva dobijena iz budžeta nisu dovoljna, tako da su vaše kvalifikacije o rasipanju novca nas građana pomalo preterane i koliko mi je poznato svako svoju večeru u Spartak ili Patriji sam plaća. Hvala na razumevanju.

 27. SuboticaUberAlles kaže:

  Poreklo, običaji i tradicija, koji u bilo kom svom paketu sa sobom nose makar pikogram primitivizma, nisu vredni očuvanja, niti prenošenja generacijama.

  Ne definišu sve Srbe iste vrednosti. Isto tako, neke kulture su BOLJE od drugih.

 28. zozon kaže:

  @SuboticaUberAles
  Šta je za tebe primitivizam? Kako primitivizam može biti nešto što se održalo vekovima i prenosilo sa generacije na generaciju, nešto što je postalo tekovina svetske kulturne baštine poput stare narodne ojkače, narodne nošnje, gusala uz koje su zapisan svi najznačajniji događaji u istoriji jednog naroda.
  A što se tiče tvrdnje da su neke kulture BOLJE od drugih to je čisto rasistička teorija koju su propagirali Hitler i njemu slični.

 29. ffilozoff kaže:

  Zozon,AL,ste se vi napalili privatnice sa jakom firmom ??? Pa VI 2 knjige niste procitali…procitajte IDIOT-a od Dostojevskog…dva toma…

 30. Milenija kaže:

  Neka slave Zavičajne dane u svom zavičaju ili o svom trošku gde god hoće!

 31. amacak kaže:

  SuboticaUberAlles, detektovati pikogram bilo čega je izuzetno teško a u slučaju primitivizma, čija definicija jako zavisi od posmatrača, nemoguća u objektivnom smislu.

  oni koji organizuju i jedva čekaju zavičajne dane su sugrađani i to će većina i ostati sviđalo se to nekom ili ne. oni koji na prvu loptu reaguju negativno su u ovom slučaju problem koliko god se pozivali na subotičku kulturu tolerancije.

  potpis: “starosedelac”

 32. zozon kaže:

  @ffilozoff
  Ds bi shvatio Miškina, njegovu hrišćansku dobrotu, Aglaju i Nastasju nije dovoljno prelistati lipa blok.

 33. SuboticaUberAlles kaže:

  @Zozon, kultura pripadnost nije isto što i rasna. Svi smo mi beli, na ovom području. Izjednačavanje teza radi (Vaše) moralne uzvišice, je detinjasto i definitivno ispod, bar mog, nivoa.

  Nije primitivizam izvorna muzika, nije primitivizam oralno pripovedanje, nije primitivizam stil narodne nošnje, arhitektura, niti ostalo što čini srpsko kulturno nasleđe.

  Primitivizam je ono, što sve gore nabrojano, nosi u paketu sa onim što pijana, krezuba, od krmetine do apsurda masna, polupismena i nekrštena svetina, percipira baštinom.

  Primitivizam je ono kad da bi iskazali pripadnost svojoj naciji, pripadnici iste to rade na najvulgarniji mogući način, pa, neuki, to isto prenose na svoju decu, baš tako, sve zajedno u paketu.

  Ne treba se glupirati sa ovim stvarima. Kada sam rekao da su neke kulture bolje od drugih, to je klinička i apsolutna činjenica. Vojvođanski Srbi su uvek bili avangarda srpske intelektuale, u odnosu na sve ostale varijacije. Mogu elaborirati dalje na ovu temu zbog čega je to prosto tako, ako je potrebno.

  Opet, nisu svi Srbi isti. Ne delim iste vrednosti sa onima koji kaljaju ono što bi naša tradicija mogla i trebala biti.

  Zavičajni dani, ne predstavljaju mene, i meni slične koji smo rođeni ovde i na koje uticaj nema Dinara, Lika, G. Kotar, Dalmacija, Crna Gora i ostali krajevi.

  Ja sam rođeni Subotičanin. Ja sam Hrvat, ja sam Mađar, ja sam Srbin. Ja sam sve ono što ovaj grad čini onim što jeste i što treba da bude:

  BOLJIM od raznoraznih pičkovaca čiji se običaji i tradicije podmeću, kao “naši”.

 34. zozon kaže:

  @Subotica UberAlles
  Kada je već reč o nivoima, zaista sam napravio grešku što sam se upustio u raspravu sa čovekom koji jednu čitavu populaciju naziva pijanom, krezubom,masnom,polupismenom i nekrštenom svetinom. Ako to nije rasizam, šta je onda?
  Po definiciji razisam je postojanje uverenja da se određene GRUPE ljudi međusobno razlikuju po rođenju, a Vi upravo to tvrdite naglašavajući da su Srbi rođeni u Vojvodini nešto posebno.Prema tome rasizam nije imanentno vezan za boju kože nego za pripadnost nekoj GRUPI ljudi.Kod Vas su u pitanju predrasude koje ne uvažavaju jednakost svih ljudi kao preduslov ostvarivanja ljudskih prava i sloboda.
  Na kraju niko nikome ništa ne podmeće i ne želi da nametne. Osećajte se Vi kako god hoćete, ali dozvolite to isto i drugima i ne vređajte ih.
  Kada govorite o vojvođanskim Srbima kao avangardi zaboravljate na predstavnike krezubih i masnih Srba (kako ih Vi nazivate) poput Vuka Karadžića,Njegoša, Tesle, Andrića,Selimovića,Milankovića,Valtazara Bogišića, Sime Matavulja,, Save Mrkalja, Dositeja Obradovića,Bore Stankovića, Šantića, Dučića,Kočića,Ćopića,Milovana Glišića,Disa,Isidore Sekulić, Desanke Maksimović,Mokranjca,Stankovića, o slikarima da ne govorim da li još da nabrajam i svi oni su rođeni ili preko Dunava ili preko Drine. Ovim ne želim da umanjim značaj Pupina, Zmaja, Laze Kostića i mnogih drugih ali oni se nikada nisu delili na način na koji Vi pokušavate podeliti Srbe a što je uvek za posledicu imalo razjedinjavanje Srba. dosta nam je tog nejedinstva.

 35. SuboticaUberAlles kaže:

  @Zozon Prvo, ako je išta, to je šovinizam. Nije rasizam. Drugo, to što ste vi individualno, pretpostavljam, poznavalac/poštovalac kulture i nasleđa našeg naroda, a osećate se uvređeno me zapanjuje, jer bih očekivao da upravo takvi kao vi ukazujete na isto ono što sam ja otvoreno, mada nadasve grubo, rekao.

  Nemam ja problem sa ljudima, ma ko su i odakle su. Ja imam problem sa primitivizmom u ljudima. Pogotovo mi smeta u mom narodu. Još više u mojoj neposrednoj blizini. Najviše kad treba da objasnim deci zbog čega im pucaju petarde pod nogama i zašto moramo ići kući sa paljenja Badnjaka, na primer.

  Pik je pik i danas i sutra i stvari treba zvati pravim imenom.

 36. Istina... kaže:

  @SuboticaUberAlles

  Navodiš:

  – Nisu svi Srbi isti.
  – Vojvođanski Srbi su uvek bili avangarda srpske intelektuale, u odnosu na sve ostale varijacije.
  -Ja sam rođeni Subotičanin. Ja sam Hrvat, ja sam Mađar, ja sam Srbin.

  Ti si agent Agenture koja širi agitprop. “Vojvođanski Srbi” su vaša jezičko-interesna konstrukcija za potrebe secesije Vojvodine od Srbije, otud “vojvođanski” Srbi iznad ostalih, valjda ono klasično “srbijanskih”. Ti vaši “vojvođanski Srbi” su čuvena “izuzetnost”, “izvanrednost”, “osobitost”, “posebnost”… bez koje bi odvajanje severne teritorije države teže išla. Jako si providan. Najveća glupost ti je, a ni ostale nisu za potcenjivanje, da si tri različite nacionalnosti a može se biti samo jedne. Kako bedan agitprop. Inače te “Vojvođanske Srbe, avangardu srpske intelektuale u odnosu na sve ostale varijacije” već sutra ćete, čim vam više ne budu potrebni za odvajanje Vojvodine od Srbije, zvati “pijanima, krezubima, od krmetine do apsurda masnima, polupismenima, nekrštenom svetinom…”

  Završiću ponavljanjem mog komentara na ovu vest napisanom i objavljenom pre tri dana: “Grad u kome sam rođen počiva na trajnoj netrpeljivosti, mržnji i diskriminaciji koji ga jedu, uništavaju. Trpeo sam laži o toleranciji, suživotu i prosperitetu dok mi se nije sve smučilo. Danas živim daleko od toga, u civilizovanoj sredini gde nema salašara i palančana koji čoveka smatraju nečovekom samo zato što nije u njihovom sistemu ‘vrednosti’. Pozdravite mi ‘grad’ i ‘drzavu’. Grohotom se smejem, grohotom. Pozdrav portalu koji sve vas tako ‘sjajne’ trpi i želim mu da što pre od vas zbriše.” Dodajem: Ti si dokaz o trajnoj netrpeljivosti, mržnji i diskriminaciji.

 37. SuboticaUberAlles kaže:

  @Istina…

  Čitam ja Vaše brljotine već dugo. Ništa niste koherentniji ni u ovom slučaju. Ne mogu voditi prepisku na nivou mongoloida. Poz

 38. SuboticaUberAlles kaže:

  @Zozon Još samo jedna stvar: ako nam je dosta nejedinstva, onda treba da se ujedinimo oko toga da naša nacionalna svest bude bolja, svesnija slave nekih pređašnjih vremena i da se ophodi odgovorno prema tome, a ne u osudi onih koji, bez obzira koliko neizbrušeno, govore istinu i ukazuju na ono što bi trebalo biti problem svih nas.

 39. ffilozoff kaže:

  Zozon je provokator !! Klasican primerak Stanisicevog i Legijinog sistrma…ubi neistomisljenika…ARKAN im je Bog bio,dok ga nisu ubili… Svaka Vama cest-zozon,citajte VI i dalje Vasu prvu knnjigu…A koja JE TOintelektualcu??? PRETILI ste mi…ZIVOT je cudo …a nesigurnost…hehehe NEMOJTE pretiti!!! Firma Vam radi|

OSTAVITE KOMENTAR