Završen kviz “Čitam i skitam”

Ovogodišnji kviz „Čitam i skitam“, koji šestu godinu za redom organizuje subotička Biblioteka realizovan je pod sloganom Međunarodnog odbora književnosti za decu i mlade- IBBY: „Posmatrajmo narode kroz priču“.

 

kvizNa Međunarodni dan knjige za decu, 2.april Subotica je bila domaćin nacionalne proslave ovog značajnog datuma, koji je ustanovljen na dan rođenja Hansa Kristijana Andersona.

 

U kvizu je učestvovalo 800 đaka kao i prošle godine i Bernadica Ivanković informatorka Gradske Biblioteke je istakla da zainteresovanost za kviz svake godine raste.

 

– Deca sve više žele da učestvuju u kvizu. Pojedine škole su nas zvale da nekoliko puta predstavimo kviz “Čitam i skitam” koji je realizovan protekla dva meseca. Đaci su imali zadatak da pročitaju 5 narodnih bajki, a 5 odabranih naroda sa kojima su se upoznali su: Italijani, Rusi, Finci, Indijanci i Japanci. Popunjavali su online upitnik, tako što su odgovarali na pitanja iz pročitanih bajki, a uslov za učešće je bio i obavezno članstvo u Biblioteci.  – istakla je Bernadica Ivanković

 

– Kviz se realizuje šestu godinu za redom na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku. Podeljeno je mnogo nagrada. Bicikl je glavna, pa školski pribor, put u Sremske Karlovce i moge druge koje đaci kogu lepo da iskoriste. – dodala je ona.

 

U Gradskoj biblioteci ističu da je bitno da svake godine ima sve više đaka koji se okreću čitanju knjiga, a ne skraćenih online izdanja na internetu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR