Završen Pannon Bazaar

P A N N O N  B A Z A A R , trodnevni festival lokalne kulture i organskih proizvođača održao se od 21. jula do 23. jula 2019. godine na Velikoj terasi na Paliću a organizovan je u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Tokom tri festivalska dana posetioci su bili u mogućnosti da uživaju u bogatom kulturnom programu ispunjenom radionicama, koncertima, performansima i sajmom lokalnih proizvođača. Ovaj trodnevni događaj predstavio je lokalne kulturne delatnike i njihove programe, kao i male lokalne proizvođače organskih proizvoda i kreativne preduzetnike.

Na Sajmu lokalnih proizvođača predstavili su se:  Posa Oil – Proizvodnja hladno presovanih, nerafinisanih ulja, Evetke wear, Sandry Art, Bizarni cimet -Bedž Up your life!, Its MANTRA, Kinga handmade soaps, The spirit of Schultz, Amštad vina, Symposion, Lévay Szófia – predmeti od vune, Berényi családi gazdaság / Porodično gazdinstvo Berenji , Pivara Patuljak, Poljoprivredno gazdinstvo Emil Kenjereš, Rubicon kafa, musetrap design, Bajkovija, Avis Horseshoe, Erika Ficsor, Authenta – lavanda i ručno tkani radovi.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom.

Colourful Cooperation promoviše lokalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat će uskoro iznedriti Mađarski kulturni centar na Paliću, buduće mesto susreta i razmena ideja, mesto u kome će se pružati podrška regionalnim umetnicima i promovisati najrazličitiji trendovi u kulturi.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR