Završeno saslušanje, Oliver se brani sa slobode

Nekadašnji ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić šlušan je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal i tokom postupka braniće se sa slobode.

 

Branilac Dulića izjavio je da je danas je na saslušanju kod zamenika tužioca za organizovani kriminal Dulić ponovio da nije kriv i da nije uradio ništa nezakonito.

 

Posle saslušanja, koje je trajalo više od četiri sata, Dulić, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, je po izlasku iz suda novinarima kratko rekao da će ispoštovati raniji stav da se neće oglašavati dok se proces ne završi.

 

Njegov branilac Miloš Paligorić, koji je prisustvovao saslušanju, negirao je u izjavi novinarima ispred Specijalnog suda da je Dulić pušten na slobodu, jer, kako je rekao, nije ni bio lišen slobode, kao i da tužilaštvo nije predlagalo da mu se odredi pritvor.

 

On je dodao da je saslušanje Dulića bila najobičnija istražna radnja i da je tri i po sata odgovarao na pitanja zamenika tužioca za organizovani kriminal.

 

Po mom uverenju u potpunosti su razjašnjene sve nedoumice koje možda proističu iz onih dopisa radnji koji je gotovo identičan sa onim koji je dostavljen Administrativnom odboru i kasnije poslanicima, rekao je Paligorić.

 

Na pitanje šta će se dalje dešavati, advokat je rekao da bi moglo da krene ispitivanje svedoka možda i veštačenje uz napomenu da se radi o delu za koje je propisana kazna od šest meseci do pet godina.

 

On smatra da je medijsko interesovanje “neočekivano i nerazumljivo” budući da se radi o krivičnom delu koje je, kako je rekao, ” za profesionalce bagatelno”.

Nema osnova za pritvor Dulića, postupak se nastavlja

 

Tužilaštvo za organizovani kriminal nije predložilo da se bivšem ministru za zaštitu životne sredine Oliveru Duliću odredi pritvor, jer je procenilo da za to nema zakonskih osnova, rekao je danas Tanjugu tužilac Miljko Radisavljević.

 

“Ceneći danas iznetu odbranu osumnjičenog Dulića i do sada prikupljene dokaze, a pre svega iskaze drugih osumnjičenih Tužilaštvo je stalo na stanovište da nije bilo zakonskih osnova za predlaganje pritvora za Dulića”, naglasio je tužilac za organizovani kriminal.

 

Dulić se u svojoj odbrani detaljno izjasnio o svim navodima krivične prijave i odgovarao na sva pitanja zamenika tužioca i njegovih branilaca, napomenuo je Radisavljević i ukazao da je saslušanje trajalo od 12 do 16 sati.

 

Tužilac je naveo da će nastaviti rad na tom predmetu kako bi u što kraćem roku, u narednih nekoliko dana, mogla da se donese konačna odluka povodom krivične prijave koju je Uprava kriminalističke policije podnela protiv Dulića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja iz člana 359. stav jedan. Kršenje propisuje kaznu od šest meseci do pet godina zatvora.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Sugradjanin kaže:

  Eto zlobnicima koji su zeljni tudje krvi, malo razocarenje.

  Ako se pogleda za sta se tereti, onda taj proces moze da se odvija i bez spektakularnog hapsenja, a ako je kriv ili nije, neka dokazuje tamo gde mu je i mesto (sud)

 2. Srbin kaže:

  To vam je Srbija!!! Jos mu se i izvinite, delo nek zatari, a i neku ostetu mu mozete dati, tako nam je u ovoj bednoj zemlji!!!

 3. djordje kaže:

  Ocigledno je najveca krivica Olivera Dulica to sto je Spartak iz Subotice pobedio Vucicevu Crvenu Zvezdu 🙂

 4. A ha kaže:

  Nije bilo niceg spektakularnog u privodjenju Dulica. Nisu upotrebljene specijalne jedinice niti zandarmerija…Spektakl je napravio on i stranacke kolege njegove…

 5. Csongor kaže:

  Tresla se gora, rodio se mis ! :)))

  Vlada umesto da resava tekuce probleme i da dokaze da ce biti drugacija od prethodne, bavi se zamaljavanjem naroda i raznim aferama odvlaci paznju od mnogo vaznijih stvari kao sto su  ekonomija, nezaposlenost, strane investicije i da nam konacno saopsti sta ce biti sa Kosovom … umesto toga u Srbiji je najvazniji dogadjaj da je Dulic priveden i da je Jagodina dobila novu zirafu…posto je i  Mladjan Dinkic ministar finansija i ekonomije prisustvovao u doceku novopridosle zivotinje u Jagodini  zakljucujem da se nova vlada odlucila da  vodi politiku starog Rima : ” panem et circenses” – hleba i cirkusa narodu !

  Cirkusa vec dosta a za hleb tek treba da vidimo 🙁

 6. Pajo kaže:

  Slika je cool !!!!Trebaju i meni ovakvi naocari!!!!

 7. freelancer kaže:

  S P R D N J A od države!

  ***š državu. Odoh na pivo.

 8. freelancer kaže:

  By the way, 

  Normalan svet se danas seća Ive Andrića (čak i Google.com, a ne samo Google.rs), ali se retko ko seća i ponečega što je upravo on napisao:

  “Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati !”

 9. dasHHa kaže:

  Slika neodoljivo podseca na borbu u najtezim nocnim morama:

   

  Agent Smith: Mr. Anderson… you disappoint me.
  Neo: You can’t scare me with this Gestapo crap. I know my rights. I want my phone call.
  Agent Smith: Tell me, Mr. Anderson… what good is a phone call… if you’re unable to speak?

 10. Rakic Ibolja kaže:

  Na zalost u ljudima je problem umesto da se slozimo i napravimo reda u nasoj zemlji mi se smejemo isprdamo sa nasom sudbino i sve dok ovako budemo razmisjali nema promena
   

 11. Veni,Vidi,Vici! kaže:

  freelancer:

  S P R D N J A od države!

   

  ***š državu. Odoh na pivo.

  Prokleta  je ta Avlija…odoh i ja na veliko crno toceno…pozz!!

 12. freelancer kaže:

  A ha:

  Nije bilo niceg spektakularnog u privodjenju Dulica. Nisu upotrebljene specijalne jedinice niti zandarmerija…Spektakl je napravio on i stranacke kolege njegove…

  Alal vera. Komentar ti je najjači. Da je otojč presvuko pidžamu i otišao da se lepo ispriča sa ljudima, niko ne bi ni znao za ceo cirkus. Ne smem da napišem reč, ali radi se o jednom deminutivu imenice ženskog roda.

 13. smešno kaže:

  Po slici se vidi koliko je “pošten” i “nevin”, čim mu treba nekoliko telohranitelja i četiri advokata (ne lažem, sam je pomenuo njihovu brojnost) da prođe ulicom…

 14. Nebojsa kaže:

  Vest ne može da iznenadi s obzirom da su u Tužilaštvu i Sudu ljudi koje je postavio DS.

 15. 1:1 kaže:

  A ha:

  Nije bilo niceg spektakularnog u privodjenju Dulica. Nisu upotrebljene specijalne jedinice niti zandarmerija…Spektakl je napravio on i stranacke kolege njegove…

  da da bas je lud da sam sebi pravi spektakl u kome je oznacen kao kriminalac i u kome je presuda vec odavno donesena.

  hteli su da ga uz novinare uhapse kao Dzaju svojevremeno. Ali nije on glup pa da vucicu priredi to zadovoljstvo.

  vidim mnogi su se razocarali.

  koja je sledeca afera?

 16. Dzudiskinja kaže:

  Jednom ce valjda prestati novinarska i spektakularna hapsenja, a tek o sudjenju i osudama pre sudjenja u sugu…sta reci a ne zaplakati

   

OSTAVITE KOMENTAR