Ženske studije u Subotici: Prijave na edukativni program do 19. maja

Podružnica Udruženja “Ženske studije i istraživanja” u Subotici pokrećene edukativni program pod nazivom “Ženske studije posle 25 godina”. Program je namenjen svima koji su zainteresovani za sticanje teorijskog i metodološkog znanja iz ženskih i rodnih studija, povezano s lokalnim aktivnostima, a fokus je na doprinosima žena kulturnom, umetničkom, naučnom, političkom i društvenom životu grada Subotice.
Ciklus predavanja će obuhvatiti četiri tematske oblasti – Rodna ravnopravnost, Žene u umetnosti, Žene u nauci, Mirovno delovanje žena – u okviru kojih će biti organizovana pojedinačna predavanja različitih naučnica.


Program podrazumeva 32 časa ukupnog rada, a predavanja će se odvijati subotom od 10.15 do 13.00 časova tokom maja, juna i jula 2022, uz mogućnost onlajn učešća putem ZOOM aplikacije.
Predavačice će biti dr Margareta Bašaragin, dr Mirjana Dokmanović, dr Jasminka Dulić, prof. emerita Katalin Kaič, dr Sanja Kojić Mladenov, Nela Tonković, ma Jasna Jovićević, dr Dragana Pejović, dr Sara Savić, prof. emerita Svenka Savić, Staša Zajović.

Broj polaznika i polaznica nije ograničen, a na program mogu da se prijave žene i muškarci svih uzrasnih grupa i nivoa obrazovanja sa područja Subotice i okoline, ali i šire.
Po završetku programa se stiče sertifikat nakon prisustva predavanjima (ne manje od polovine ukupnog broja) i napisanog seminarskog (diplomskog) rada.

Prijave se vrše putem mejla margareta.basaragin@gmail.com do četvrtka, 19. maja, a odgovore na dodatna pitanja moguće je dobiti pozivom na broj 069 11 62 803.
Udruženje „Ženske studije i istraživanja” (ŽSI) od 1997. godine u Novom Sadu predstavljaju interdisciplinarni alternativni visokoškolski obrazovni program koji objedinjuje nastavu, istraživanje, izdavaštvo i dokumentaciju o ženama u jedinstven program za žene (i muškarce), a s ciljem poboljšanja položaja žena iz različitih nacionalnih zajednica u Vojvodini, s posebnim akcentom na grupe sa manje društvene moći.

Od 2020. godine u Subotici deluje Podružnica ŽSI koju vodi dr Margareta Bašaragin, a koja je realizovala istraživački program o znamenitim ženama Subotice: “Znamenite Jevrejke Subotice” (2020), “Antifašistkinje Subotice: skojevke, partizanke i afežeovke” (2021), “Sonja Licht: životna priča” (2021).
Tokom ove, 2022. godine, ona pokreće i edukativni program Ženskih studija, kojim se naslanja na aktivnosti Centra za ženske studije Subotica u prethodnom periodu (1997-2003).KOMENTARI

  1. smrad i kal kaže:

    ako se pitate odakle ovoliki minusi, morate znati da su 1244 antivaks inceli i porodičari posvećeni vraćanju žena u uloge kuvarica, spremačica i inkubatora a ne slanju na neke tamo „studije“ koje bi ženama pomogle da se oslobode tereta palanačkih bukagija.

    srećom, žensku revoluciju ništa neće sprečiti. očajni inceli će morati da se okrenu jedni drugima, uzdahnu, slegnu ramenima, strastveno se poljube i u plamenu novootkrivene požude prihvate mušku ljubav kao novu normalnost. <3

    https://www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k

  2. Amalka kaže:

    Hoce li pricati i o tome sto evo nase decake hoce opet da salju u vojsku, a devojcice ne, ili sto Ukrajinci ginu u domovini i ne smeju napolje, dok je Ukrajinkama dozvoljeno da napuste zemlju, neke cak i drze koncerte, uzivaju, dok im muzevi ginu. Ili ce da pricaju samo o obrnutoj diskriminaciji te ‘predavacice’.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 8 = 18

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: