Živorad Đurić – deci ”Žarka Zrenjanina”

   Da i iz najtežih životnih situacija mogu da se izrode lepe stvari, najbolji pokazatelj je bivši košarkašaški prvoligaš Živorad Đurić, poznatiji kao Žića Maradona, koji je, nakon povrede koja mu je prekinula karijeru, počeo da se bavi uzgajivanjem pasa što ga je dovelo tamo gde košarka nije – na evropski i svetski vrh. Na vrh ga je dovelo i nesebično srce, spremno na daravinja bez imalo koristi.

zica maradona

     Učenici 5-ih razreda OISŠ ,,Žarko Zrenjanin,, sa svojim nastavnicima,defektolozima posetili su 2012.godine Zoo vrt na Paliću i tada im je prišao nepoznat čovek koji je deci kupio sladolede i slatkiše. Učenici i njihovi nastavnici danima su pripričali o tom gestu.

 

     Novembra 2013. godine, izvesni Beograđanin, gospodin Živorad Đurić, kontaktirao je odgovorne ljude u školi i rekao im da je spremam da donira užinu za decu bez roditeljskog staranja. Stručni radnici u školi ''pročešljali'' su baze podataka i pokušali da saznaju ko je lice koje želi da pomogne onima kojima je potrebna pomoć i kojima je to i jedini obrok u danu. Zamislite njihove izraze lica kada su shvatili da je to onaj dobrotvor iz ZOO vrta. 

 

     Žića Maradona, kako ga zovu od milja, došao je u školu i dogovorio besplatnu užinu za decu od prvog do četvrtog razreda osnovno-školskog uzrasta koja nisu na opštinskom buđelaru. Sve do kraja školske 2013/14. godine. A, posle, ko zna.

 

     Sve je to deo njegove akcije ''Budi human i ja sam human'', koja ima za cilj da potakne sve ljude dobre volje i platežnog džepa da pomognu onima koji nemaju ni za obrok.A na žalost, takvih je u OISŠ ''Žarko Zrenjanin'' u Subotici isuviše mnogo.

os zarko zrenjanin

 KOMENTARI

  1. Nataly kaže:

    Nadam se da će i drugi, koji imaju više nego dovoljno, slediti ovaj primer i pokazati humanost prema onima koji imaju manje nego dovoljno.  

  2. Anonimni kaže:

    Sjajna vest…..takođe i mesna zajednica u kojoj se nalazi ova škola,često organizuje humanitarne manifestacije za tu školu.Ali pre svega pomoć je potrebna od onih koji imaju više novca,za njih bi svaka pomoć bila simbolična a ovoj školi bi to mnogo značilo.

OSTAVITE KOMENTAR