Žurka “Love Palić” u Kanu

U okviru ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala, jedan od najznačajnijih festivala u našem regionu  – Festival evropskog filma Palić, priredio je 23. juna na samoj rivijeri veoma posećen koktel pod nazivom Love Palić.

 

Prijemu su prisustvovale mnogobrojne zvanice, kao i predstavnici svih filmskih centara iz Evrope.

Festival evropskog filma Palić je tom prilikom dodelio nagradu najhrabrijem međunarodnom distributeru, koju je osvojila renomirana kompanija iz Nemačke – The Match Factory. Nagradu je primio direktor kuće Match Factory – Michael Weber.

 

Evo šta o Michaelu Weberu kaže poznati evropski producent Peter Rommel, koji inače već dva puta bio gost Festivala evropskog filma Palić:

 

Upoznao sam Michaela Webera dok je pokretao novi odeljak Bavaria International Sales. Kao nezavisni producent pokazao sam mu materijal u montaži takozvanog ozbiljnog umetničnog filma jednog mladog nemačkog reditelja.

 

Otkupio je prava i zastupao ovaj film, u saradnji sa nama, na Berlinalu 1998, gde je Night Shapes Andreasa Dresena osvojio nagradu Srebrni medved.

 

Od tada smo bliski prijatelji i delimo isti ukus u filmovima, hrani i fudbalu. Pre nekoliko godina promenio je ‘dres’ da bi pokrenuo svoju ditributersku kuću – The Match Factory. Ne samo što je u mojim očima postao vodeći distributer za nezavisni, umetnički film u celom svetu, već je otkrio i veoma talentovane ljude i uživa u bliskoj komunikaciji sa distributerima, producentima, filmskim autorima i organizatorima festivala iz celog sveta. I dalje razvija hrabru avanturu u poslu distribucije filmova.

 


 KOMENTARI

 1. Ivan kaže:

  hmm,
  nadam se samo da ja, kao poreski obveznik, ne placam ove gluposti…

 2. Uroš kaže:

  Ivane, nemoj ni da se nadaš 🙂
   

 3. b kaže:

  Ivan:
  hmm,
  nadam se samo da ja, kao poreski obveznik, ne placam ove gluposti…

  Nadaj se nadaj

 4. Nenad kaže:

  Nazalost Ivane svi mi ovo placamo, i neko se sigurno dobro omastio. 
  Nadam se da su objasnili Franzucima u kakvu su kulturnu i industrijsku rushevinu pretvorili Suboticu nasi korumpirani lokalni politicari.

 5. gašpar kaže:

  festival treba promovisati, to nije sporno. ali nažalost, danas se umetnost pretvorila u party. 

 6. tomig kaže:

  Bilo bi lepo znati ko je od naših “stručnjaka” bio na toj žurci! Čisto me zanima, ako neko zna? 

 7. Ivan kaže:

  Da li zna neko gde moze da se nadje lista onih koji su otputovali tamo o nasem trosku?

  Ah, sad vidim na njihovom sajtu da to nije prvi put (“Prijem koji svake godine na Kanskom filmskom festivalu organizuje Festival evropskog filma Palić omiljeno je mesto okupljanja mnogih evropskih i domaćih filmaždija, koji se uz muziku i autohtone gastronomske đakonije iz Vojvodine, dobro zabavljaju, ali i uspostavljaju nove kontakte koji često rezultiraju zanimljivim projektima.”)

  A vidim da im je dupe vidjalo i Berlin, o nasem trosku naravno.
  Do yaya.

  Zar se taj novac ne moze iskoristiti pametnije? Zasto bismo u Kanu ili Berlinu predstavljali jedan mali, opskurni, beznacajni, lokalni filmski festival? 

 8. opusteno kaže:

  ja da sam tamo bio veruj te bila bi zurka al posto ja nisam na vlasti i niti cu ikad bit to je sedaljka a ne zurka garant nisu ni pomenuli palic mogli su da povedu bar obicnih par smrtnika to je nas lepse bi smo ga promovisali

 9. jasso kaže:

  Sta ste svi tako ljubomorni sto je neko od nasih predstavio tamo nas festival,pitate ko je isao,ko placa i jos kao to nije u redu,a da kojim slucajem je neko od vas koji tu kritikujete imao mogucnost da ode i bude tamo,e onda bi to bilo SASVIM U REDU.

 10. Ivan kaže:

  Naravno Jasso, ja pitam zato sto ja placam. Zar to nije normalno i uobicajeno?
  Ne pitam samo zbog sebe nego i zbog tebe, koji si takodje platio tu nepotrebnu prezentaciju.

 11. Evelin kaže:

  Naravno Ivane da Vi i ja i svi ostali placamo njihovo bahacenje i tzv. poslovna putovanja. I sve bi to bilo u redu da smo normalna zemlja sa zivotom dostojnim coveka, ali nismo i zato nas sve ovo pogadja, jer nam je svima jasno da je sve ovo jedna farsa i trosenje novca nas gradjana da bi se ekipa sa Radnickog dobro nashopingovala i nasuncala na Azurnoj obali…A Festival nikad gori, toliko je bedan i zalostan, jedino sto ga vadi je nas prelepi Palic.

OSTAVITE KOMENTAR