Zvonimir Perušić: U zamci ksenofobije

“Hrvatska riječ”, list koji je Srbija osnovala kako bi u javnosti promovisao prava hrvatske manjine, ali i univerzalna prava svih manjina, u poslednjem broju primitivno i grubo napao je jednu manjinu. Umesto da na pristojan i profesionalan način priđe aktuelnoj društvenoj temi koja se tiče jedne od mnogobrojnih društvenih zajednica, ovoga puta seksualne, “Hrvatska riječ” se na vulgaran način razračunala s Nedeljom ponosa u Beogradu.

zvonimir-perusic

Nedeljnik koji ni o čemu nema svoj izvorni stav, ostrvio se na beogradski “Prajd” čiju su ovogodišnju organizaciju i tretman pohvalili svi – od domaće slobodoumne javnosti do evropskih predstavnika. “… izem i one države što njim dajedu za pravo, nji triba ličit, a ne pokazivat”, piše “Hrvatska riječ” o LGBT populaciji, i to u tekstu iz pera seoskog funkcionara DSHV, u nazovikolumni koja godinama svakog petka veliča prizemne strasti ovdašnjeg polusveta: alkoholizam, nejednakost među polovima, a evo sad i ksenofobiju.

Umesto da se posveti afirmaciji vlastite nacionalne zajednice, pa i po cenu raskrinkavanja anomalija u njoj samoj, “Hrvatska riječ” kvazidesničari, što i jest logična posledica situacije u kojoj list ne uređuje nominalna urednica, nego sa strane nametnuti centar moći.

S različitim pojavama u društvu novinari i autori tekstova se mogu i ne moraju slagati, ali uvrede i segregacija u listu finansiranom iz poreza svih građana ne bi smeli biti dopušteni.

 

Večernje NovostiKOMENTARI

 1. Matko kaže:

  Ovaj Perušić bulazni.Nek mu Bog da u obitelji onakve kakvi su demonstrirali na pride-u ako smatra da je to sreća u životu.

 2. stormwatch kaže:

  Samo bih podsetio gospodina Perusica da je njegova ultra katolicka Hrvatska nedavno izglasala zakon na kojem je rekla DA istopolnim brakovima. Prvo nek resava probleme u svojoj drzavi – extremno desnicarskoj drzavi da dodam, a onda nek pametuje ostalima…..SHARAJ MALO BRATE!

 3. Matko kaže:

  Hrvatska “extremno desničarska država”?!Ovaj mora da je pao s Marsa.Pa tamo su sve “crveni” na vlasti……od Josipovića(do juče),preko Milanovića,Pusićke i sličnih…..a ovi ovde,bivši “Šešeljevi ministranti” su kao levi….

 4. stormwatch kaže:

  @Matko

  Jeste Matko, skoro proglasenje proverenog Naciste svecem, kukasti krstevi ucrtani na fudbalskim stadionima tokom prenosa uzivo, negiranje Jasenovca, 100k ljudi na koncertima proverenog extremnog desnicara, apel za uvodjenje ustaskog pozdrava i jos sijaset drugih stvari….nije extremno desnicarska drzava…ma kakvi….Nova Gvineja je…

 5. Su boy kaže:

  Sramota za Hrvatsku riječ, ali ovdje nažalost važi da ako si Rvat onda si katolik i dodvoravaju se isključivo tim i takvim. Novine više izgledaju kao neki katolički bilten. Svi mi Croasani koji smo ateistički, liberalni ili lijevo orijentirani, komunisti, gejevi smo ignorirani. Jebeš takvu zajednicu koja nije u stanju da nadiđe svoje uske poglede i predstavlja te kao cijelinu sa svim svojim različitostima. Građanska Subotica je zapostavljena na račun tamo nekog Ljutova.
  Zato ću budem Srbin na sljedećem popisu.
  gay power dečki

 6. didi kaže:

  “Provereni nacista” svetac?A ko je to “proverio”?Možda Viktor Novak i debili koji veruju u njegove priče?

 7. stormwatch kaže:

  @Su Boy

  Delimicno si u pravu, medjutim to tamo je jedna struktura koja se lepo uhlebila na NVO akcijama, parama od matice i ostalim vrstama davanja i to ti je sto ti je.

 8. igor kaže:

  Su boy,ja sam iz tamo nekog Ljutova……U tamo nekom Ljutovu je gradjanskije drustvo,cistije i neiskvarenije nego sto ti mozes da zamislis……

 9. Su boy kaže:

  @ igor
  verovatno da si u pravu, ali to sve važi samo dok se uklapaš u određeni kulturni obrazac koji tamo vlada. ne mislim da je subotica išta bolja od svojih prigradskih naselja. sve što sam hteo da kažem je da se sustavno uništava građanski duh, na uštrb malograđanštine i tobož nekih manjiskih prava raznih nacionalnih manjina, koje su međusobno kontra suprostavljene, umesto da jedna drugu pomažu, ako već nisu u stanju da nadvladaju svoje unutarnje podele i razlike i identifikuju se pod skupnim imeniteljem građana subotice. a članak koji je tema ove vesti je na nivou nekih bunjevačkih kursađija. ne bih mu uopšte ni pridavao pažnje da sam barem negde u H Riječi video da su obradili temu životnih partnerstava ili bilo šta slično. zvonik 2

 10. vv kaže:

  Iz ovog članka i ove vijesti se jasno vidi da ovaj Perušić zastupa danas općenametnuto shvaćanje koje proizilazi iz gender ideologije i kao takav dijametralno odstupa od tradicionalno katoličkog svjetonazora.Zastupa ekstremni moralni i svjetonazorski relativizam i kao takav je dobrodošao da neutralizira svaki hrvatski integralizam i da relativizira svako nastojanje za implementacijom hrvatskih manjinskih prava.U tom smislu,evidentno je da srbijanske podzemne političke službe idu u korak s vremenom jer već lansiraju novu prijevaru budući je ona s “Bunjevcima” već potrošena kao i svaka druga laž koja može trajati samo ograničeno vrijeme.Tako će biti i s ovim Perušićem.

OSTAVITE KOMENTAR