Zvonko Bogdan u Sava centru slavi jubilej

Istaknuti izvođač panonskih šansona Zvonko Bogdan proslaviće 45 godina diskografskog i autorskog rada koncertom pod nazivom "Svake noći tebi pevam" 24. novembra u Sava centru, najavila je danas agencija "Long play".

 

Slavljenički koncert je nazvan po pesmi koja se nalazi na prvoj vinilnoj ploči u Bogdanovoj karijeri, EP-u snimljenom uz pratnju tamburaškog orkestra legendarnog Janike Balaža (1925-1988) i objavljenom 3. decembra 1968. godine za "Jugoton".

koncert-sava-centar-zvonko-bogdan

Tom pločom počela je diskografska karijera Zvonka Bogdan tokom koje je snimio brojne albume na kojima je, pored sopstvenih kompozicija, zabeležio svoje jedinstvene interpretacije narodnih i pesama drugih autora kao što su "U tom Somboru", "Što se bore misli moje", "Ima dana", "Evo banke cigane moj", "Ko te ima taj te nema", "Vratiće se rode"…

 

Kvalitet Bogdanovih autorskih pesama najbolje pokazuje činjenica da ih danas mnogi doživljavaju kao izvorne narodne pesme, navedeno je u saopštenju.

Među takvima su melodije "Ej salaši na severu Bačke", "Govori se da me varaš", "Već odavno spremam svog mrkova", "Ne mogu se tačno setit leta", "Prošle su mnoge ljubavi", "Život teče u laganom ritmu".

 

"Moje pesme nisu izmišljene, one su doživljene. One moraju imati treću dimenziju, moraju da budu prethodno odigrane u životu. Tek tada mogu nešto da uradim. Kroz svoje pesme ja sam se vraćao u prošlost, u detinjstvo, oživljavajući tako uspomene na konkretne ljude i događaje, na jedno nezaboravno vreme, za mene danas kao iz bajke", kaže Bogdan.

 

Ulaznice za beogradski koncert barda tamburaške muzike od danas su u prodaji na blagajni Sava centra, u prodavnici "Jugoton" (Nušićeva 27) i preko mreže "Eventim" po ceni od 1.300, 1.600, 1.900 i 2.100 dinara.

 KOMENTARI

 1. STeve kaže:

  On jeste popularan svuda, ali 'di bas u SC 🙂

 2. Ivica kaže:

  @Steve

  Možda grešim, ali koliko ja znam, on svake (ili skoro svake) godine pravi koncert u SC-u…i uvek ga napuni…

 3. parodija kaže:

   

  STeve:

  On jeste popularan svuda, ali 'di bas u SC

   

   

  Redovan je gost Sava centra godinama unazad. U Beogradu je veoma cenjen.

 4. Lansky kaže:

  Zvonko Bogdan puni Sava centar još od osamdesetih. 

  On je svoju slavu i karijeru izgradio u Beogradu, gde je deset godina pevao u hotelu Union (sedamdsetih)

 5. JimmyQ kaže:

  Svuda ga bolje dočekaju nego u Subotici..to je naša tradicija već..još se nije rodio ko je nama udovoljio..A Zvonku mogu samo reći: "Čestitam legendo!"

OSTAVITE KOMENTAR