Nije poznat datum početka rada Regionalne deponije

Na Otvorenom univerzitetu održan je okrugli sto na temu ,,Izazovi u izgradnji Regionalne deponije Subotica i u uspostavljanju sistema upravljanja otpadom u praksi u Srbiji“. Okrugli sto je održan u organizaciji Regionalnog Arhus centra u saradnji sa Udruženjem Terras, a tom prilikom stručnjaci su naglasili da je za upravljenje čvrstim otpadom neophodno doraditi Regionalne centre u našoj zemlji kako bi opštine sanitarno odlagale otpad. Datum početka probnog rada Regionalne deponije na teritoriji našeg grada nije poznat.

Izgradnja postrojenja Regionalne deponije na teritoriji našeg grada koja traje od 2015.godine je završena i prikupljena je potrebna oprema, ali će probni rad otpočeti kada se steknu uslovi odnosno kada se prikupi neophodna dokumentacija za elektro instalacije, poručila je direktorka Regionalne deponije.

Iz Ministarstva zaštite životne sredine poručuju da u našoj zemlji ima devet regionalnih centara i da su rezultati rada svake godine sve bolji, ali da je optimalan broj manji od onog koji je predviđen Strategijom upravljanja otpada iz 2009.godine kao i da će se taj broj dodatno smanjivati. Za adekvatno upravljanje čvrtim otpadom neophodno je napustiti sistem nesanitarnog odlaganja, a sanitarne deponije je potrebno doraditi kako bi imale liniju za separaciju i sistem dve kante(suve i mokre) jer taj način obezbedjuje odvajanje sirovina koje imaju upotrebnu vrednost i smanjuje količinu otpada, a pored toga neophodno je izgraditi i kompostane.

Projekat „Izgradnja regionalnog sistema za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom za Grad Suboticu i opštine Bačka Topola, Senta, Kanjiža, Čoka, Mali Iđoš i Novi Kneževac“ u okviru kojeg je izgrađen celovit sistem za regionalno upravljanje otpadom privodi se kraju, a u Regionalnoj deponiji biće zaposleno šezdeset novih radnika.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. JaPaja kaže:

  Ljudi ovo nece da valja ovo nema smisla ovo je psihicki neizdrzivo.
  Pocela izgradnja za vreme vladavine av av ….
  Poce ce sa radom za vreme vladavine av av ….

 2. punisher kaže:

  Iskreno jel neko ocekivao da ce nesto da funkcionise u ovoj drzavi?! Cudo da jos ima zivota u Srbiji.

 3. Istina... kaže:

  Da li je „pametnom“ narodu jasno da Suboticu pretvaraju u deponiju regionalnog đubreta!? I on se još ljuti što radovi kasne?

  Davno je Andrić napisao: „Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.“

 4. Schumi kaže:

  Pa proradila jos u aprilu. Sta vam nije jasno?

 5. Mikii kaže:

  ahahhhhahhhhahhhahhhahhhhaaaahhhahahhahha
  NapredNO!!!!!!!!

 6. bac Vranje kaže:

  a dok ne pocne sa radom mi cemo im placati devizne plate i zivece na nasoj grbaci ko pijavice

 7. Salamander kaže:

  Posao nije skroz gotov dok se komarci ne napiju. Greška za greškom se ređaju a sve bez sankcija i odgovornosti. Godinama se već priča o separaciji otpada (žutim, plavim, zelenim i ko zna kakvim kantama), a glavni projekat još nije gotov zbog nečije nestručnosti ili lenjosti, da ne pričam da im je lokacija za regionalnu deponiju veoma stručno odrađena na veoma kvalitetnoj zemlji.

 8. Ludi milojko kaže:

  STA CE NAM DEPONIJA.PA CELA SUBOTICA IZGLEDA KAO DEPONIJA , POCEV OD UZEG CENTRA PA DALJE.ZELENA FONTANA KAO POLJSKI VC OKOVANA DASKAMA,POZORISTE OIVICENO NEKAKVIM KRPAMA A DOM VOJSKE JAVNA PISAONICA ITD

 9. Istina... kaže:

  Subotice, „grade“, razje*aše te poltrončine, „genijalci“ „doktori“, „magistri“ i „masteri“. I „patriotski“ i „demokratski“. I „napredni“ i „prosperitetni“. Sve ista go*na.

OSTAVITE KOMENTAR