Predizborne rokade zelenih stranaka u Subotici

Nakon što se Predsjedništvo Zelene ekološke partije (ZEP) odlučilo na koaliciju s Demokratskom strankom, ova partija ostala je bez svog lokalnog  odbora i svih članova u Subotici.

Naime, kako se navodi u saopštenju, članovi subotičkog odbora Zelene ekološke partije su nakon sednice  6. marta, kolektivno istupili iz stranke.

„Zbog toga što dugogodišnja vlast ove stranke u Subotici nije izrodila nijedan konkretan ostvareni projekat iz oblasti zaštite životne sredine“, svi članovi dosadašnjeg Gradskog odbora Zelene ekološke partije , s celokupnim članstvom partije nastavljaju delovati u okviru udruženja građana  Zeleni Subotice. Na predstojećim lokalnim izborima “Zeleni Subotice” će nastupiti kao partneri Srpske napredne stranke.

Odbor stranke sličnog imena  – “Zeleni Srbije” pre toga je  pristupio  Socijaldemokratskoj stranci zbog neprincipijelne koalicije vrha te stranke sa Socijalističkom partijom Srbije.

 

Informativna služba zelene ekološke partije – Zeleni:

Predsedništvo  Zelene  ekološke partije – Zeleni donelo je odluku  o raspuštanju subotičkog Gradskog odbora zbog nepoštovanja Statuta kao najvišeg pravnog akta u stranci a disciplinska komisija isključila je 2 člana (bivšeg predsednika GO Subotica i potpredsednika Antuna Orčića) , kao i to da je imenovana poverenica stranke u Subotici, Svetlana Tertei.
Gradski odbor u Subotici kao i svi drugi odbori Zelene ekološke partije – Zeleni je u obavezi da poštuju stranačke odluke i demokratičnost u odlučivanju većine a ne da se rukovode sitnosopstveničkim interesima.

Saradnja Zelene ekološke partije – Zeleni koja se ovih dana uspostavlja sa koalicionim partnerima u gradu Subotici Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratskom strankom omogućava sprovođenje programskih ciljeva Zelene ekološke partije – Zeleni i zajedničkog delovanja u izbornoj kampanji.
zeleni listKOMENTARI

  1. safet kaže:

    sve to treba pohapsit svima su u glavama samo jedna stvar a to su pare zeleni zelembaci dolari na to se misli. uzas politicari jos golri ljudi ne znam kako neko uopste moze da glasa kad su svi isti…

OSTAVITE KOMENTAR