U Kireškoj

Izgradnja u Kireškoj ulici teče sporim ali ujednačenim tempom. Neke od novih zgrada uskoro će moći da prime stanare. Spratnica u Kireškoj, koja gleda na Banijsku ulicu, dobila je svoj konačan izgled. Investitor Hendor real estate gradi nekoliko objekata u poretku koji čini malu ulicu. Ona još nosi naziv Kireška L  ali u budućnosti će verovatno dobiti svoje ime, kao i asfalt, čemu se nadaju stanari uličice koji su se već uselili u završene spratnice i kuće u nizu.

Na kraju Kireške završava se i prvi segment „Kireškog naselja“. Prava je šteta što fasadom gleda na sever a ne na zapad, pošto sa ove pozicije puca slobodan pogled na horizont i divne zalaske sunca, a sve zahvaljujući prostranstvu livade koja okružuje ovaj novi blok.

I ove višespratnice, kao i nove i lepe porodične kuće, zaslužuju da konačno dobiju trotoar. Isto tako i proširenje asfalta koji je na nekim mestima neprimereno uzak.

Malo dalje, pri kraju ulice Partizanskih baza, u izgradnji je jedna mala praonica automobila.KOMENTARI

 1. Marko kaže:

  Kakav je to oluk na toj zgradi katastrofa

 2. Parking kaže:

  Da li nove zgrade imaju dovoljan broj parking mesta ispred zgrade?

 3. urbanista kaže:

  Ne treba parking ispred zgrade, jer zgrade nemaju poslovne prostore u prizemlju. Ima ga u dvoristu i to je bolje resenje. U dvoristu ima i garaza. Ispred zgrade su trebali ostaviti zeleni pojas koji bi se odrzavao. Po mogucnosti mlad ulicni drvored nalik onima sirom grada.

 4. Marko kaže:

  @urbanista – znači ako nema poslonih prostora ni stanarima ne trebba da dolaze gosti sa vozilima?

 5. urbanista kaže:

  Marko, ne, ima dovoljno parkinga u dvoristu gde mogu i gosti da parkiraju. Molim vas pazljivo citajte. Ne mozete sve da izbetonirate i poplocate. To su nehumani uslovi zivota.

 6. Pera kaže:

  Kod prvih slika treba asfaltirati kompletno ulicu.Da li ce to biti uradjeno?Treba prosiriti Kiresku ulicu jer je na nekim mestina veoma uska!

 7. Neko kaže:

  Zgrade su lepe. Umnogome bi pomoglo da se kolovoz čitave Kireške ulice proširi i makar s jedne strane puta reši trotoar za pešake. Od Banijske pa sve do kružnog toka, ne postoji trotoar uopšte 🙁

 8. Punisher kaže:

  Stvarno taj oluk izgleda jako amaterski 😀

 9. Indijanac kaže:

  Taj oluk je umetničko delo, takva kreacija za koju vi nemate osećaja, ne razumete se u savremenu umetnost, pa zato kritikujete bez veze.

 10. croat kaže:

  Urbanista, u pravu si da treba zelenilo al hvala bogu oko kireske mesta zasad ima dosta , parking zelena povrsina sa drvoredom biciklisticka i pesacka staza sve bi to tamo lepo stalo ispred zgrade. Jedino ispred zgrade parking mora da bude platni da nebi sluzio za dugorocno parkiranje vec zaista za goste. Sve vise ima brze dostave, paketa, uskoro ce kao i drugde ljudi velike kupovine preko neta obavljati, kombi tesko da moze da udje u dvoriste .

 11. Kreativna limarija kaže:

  Sta ga znam. Mozda je sada najnoviji trend u arhitekturi da sama gradjevina bude sto decentnija, jednostavnija i neupadljivija kako bi se sto bolje isticao vrlo kreativno izradjeni oluk, plasiran po sredini zgrade kako bi sto bolje dosao do izrazaja i sto upecatljivije delevao na celokupnu sliku okoline.

 12. Zoran kaže:

  Apsolutno neatraktivna lokacija.. sve je daleko ako nemaš auto, okolina pustara bez ikakvih sadržaja.. zgrade ko zgrade, sve na isti kalup i nepoznatog kvaliteta.. bzv..

 13. Zozon kaže:

  @Zoran
  Apsolutno atraktivna lokacija. Pijaca na pet minuta. Centar grada 20 minuta peške. Do škole 10 minuta opet peške. Gužve nema, mir, tišina, za šetnju po kraju idealno. Industrije ni na vidiku. Vožnja biciklom do nataša sve biciklitičkom stazom. Autobus pod nosom. Da ne bi možda stan kod plave ili zelene fontane. Gradnju ove zgrade sa „čudnim“ odlukom sa pratio od temelja. Sve je urađeno po strogim kriterijumima i pravilima struke. Da ne govorimo da će zgrada imati svoje garaže, posebno dvorište.

OSTAVITE KOMENTAR