Šinobusi od danas ne saobraćaju

Preduzeće Železnica Srbije najavilo je da će danas obustaviti saobraćaj „šinobusa“, jer je otežano održavanje ispravnosti tih dizel-motornih vozova zbog velikih snežnih padavina i izuzetno niskih temperatura.
.
Kako se navodi u saopštenju, do daljeg neće voziti šinobusi koji saobraćaju na prugama Subotica-Kikinda, Subotica-Horgoš-Kanjiža, Subotica-Horgoš-Reske (Mađarska), kao i Subotica–Sombor–Novi Sad i Sombor–Vrbas.
.
Železnica Srbije ističe da je suočene su sa problemom da održe ispravnost dizel-motornih vozova za saobraćaj, jer se radi o voznim sredstvima prosečne starosti preko 30 godina.
Foto : beodra

.
Železnica Srbije su saopštile danas posle podne da su sve pruge u Srbiji prohodne. Železnički saobraćaj na svim pravcima se do sada gotovo nesmetano odvijao, uprkos vremenskim neprilikama, navodi se u saopštenju. Ističe se da dežurne ekipe srpskih železnica nastoje da smetnje usled niskih temperatura otklanjaju u najkraćem roku i da obezbede redovno i bezbedno funkcionisanje železničkog saobraćaja.


KOMENTARI

 1. gost kaže:

  kako se samo dosada uopste ovo cudo kretalo… tu vec davno nisu funkcionisali zakoni fizike…

 2. Xmen kaže:

  🙄 pa umesto da troše na skupe kampanje, vladajuće i opozicione stranke neka malo poguraju željeznicu, pa će biti novih šinobusa i viška !

 3. biba kaže:

  sećam se jednog oduševljenog španca koji je bio iznenadjen “skalamarijom” na šinama a još više činjenicom da u TO ljudi ulaze i putuju njime! Šinobuse su nam poklonili amerikanci nakon Drugog svetskog rata kao deo retne odštete, ali nisu mislili da će se tako dugo koristiti. Treba da ih obavestimo o tome, možda nam pošalju još neki “novitet”!

 4. rax kaže:

  ovaj sinobus, koji saobraca su-szegedin, svaki dan je bas u 11 h u kvaru i onda ga popravljaju, ako uspe-uspe, ako ne ne putujemo. najbolje bi bilo da se za sva vremena ukine taj zelj. saobracaj. mozda kada pronadju ono zlato sto je tadic najavio i one energetske potencijale sto je dulic nasao – i kupe nama suboticanima jedan sinobus. putovala sam letos i par puta su bili neki bg-ni na istom putu, nisu mogli da se nacude nasem sinobusu, nikada ovako nesto nisu videli. inace voznja sinobusom su-sz traje 2, a sada mozda i vise sati.

 5. Williamson kaže:

  Ima resenje, treba malo poraditi na dizajnu i aerodinamici i imamo ‘novo’ ekolosko vozilo a brzina ce im biti ista !

 6. Williamson kaže:

  ..a moze i na pedale ili jedan kombinovani pa za one koji pedalaju  popust 50% na kartu! Kakvi japanci kakvi bakraci ?!

 7. Duqi kaže:

  A sta se desava sa onim novim sinobusima? Kada oni stizu?  🙂

 8. Kondukter kaže:

  Ovi sinobusi su marke UERDINGEN-DUWAG nemackog proizvodjaca. Napravljeni su sredinom pedesetih godina proslog veka i stigli su u Jugoslaviju kao ratna odsteta. Na osnovu licence, sedamdesetih godina ih je proizvodila i nasa GOSA. Nisu nam ih poklonili amerikanci, kao i to da su pravilno odrzavani, radili bi i danas, kao i u Nemackoj, gde voze u ruralnim predelima i kao turisticka atrakcija. Na fotografiji se vidi nas model 818, proizveden u GOSI.

OSTAVITE KOMENTAR