115 miliona dinara za realizaciju Studije saobraćaja

Novi rebalans gradskog budžeta za ovu godinu iznosi 115 miliona dinara. Predlog novog rebalansa budžeta izrađen je na osnovu Zaključka o prihvatanju studije unapređenja sistema javnoj saobraćaja i prigradskog transporta putnika, tačnije zbog implementacije Studije i gradskom saobrađaju.

Novac za realizaciju pomenute studije će se obezbediti iz kredita od poslovne banke u visini od 115 miliona dinara. Članovi Gradskog veća usvojili su predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu za ovu godinu, kao i predlog Odluke o zaduživanju grada za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda. Budžet sa novim izmenama iznosi četiri milijarde 238 miliona i 148 hiljada dinara. U planu je kupovina minibuseva za gradski saobraćaj, opremljenih uređajima za pasivnu bezbednost, klima uređajima i rampom za invalide, kao i opremom za elektronsku naplatu, “tiketing sistema”.

.

Pored toga, Gradsko veće je usvojilo i predlog Odluku o izmeni Plana detaljne regulacije za deo prostora “Banje Palić”. Granica plana obuhvata prostor južno od hotela “Prezident”, Između Palićkog i Omladinskog jezera i kompletan prostor Muškog štranda. Predlozi usvojenih odluka će biti upućeni Skupštini grada na razmatranje, čije zasedanje je najavljeno za narednu nedelju.KOMENTARI

 1. Istina na videlo kaže:

  Znači od viska autobusi. To je novi prioritet grada?

 2. boki kaže:

  pa nije višak vidiš da će da uđu u novi kredit dok su još na vlasti da uzmu što se uzeti može

 3. ----- kaže:

  to mu dodje 1.150.000,00eura za studiju.verovatno fali para za majsanski most.

 4. boki kaže:

  da,da, a da bi zaštitili Su-trans priča se da će da odrede start i minimalnu cenu kilometra taxi vozilima u Subotičkoj opštini. Priča se da će biti start 60 din. a pređeni km 50, što recimo konkretno znači da bi taxi vožnja od Arsenija Čarnojevića do buvljaka umesto dosadašnjih 140 koštati 200. To mi je bio jedan hleb do sada a sad ga opština hoće da uzme. Do sad je vladala tržišna ekonomija među taxi udruženjima sad dobijamo direktivu. Kad sam žurio negde tražio sam prvi taxi koji naiđe ali sam uvek gledao da zovnem neki od jeftinijih udruženja jer je razlika bila na istoj ruti od malopre za nekih 50 do 80din. šta je sledeće u mesarama će reći da je svinjski but 800 din. i to mora biti u svim objektima isto. GLUPOST.
  ZAMOLIO BIH „LENU“ DA PROVERI OVE MOJE NAVODE U GRADSKOM VEĆU I DA OBJAVI.

 5. kole kaže:

  boki, cik neka probaju. samo im jos to treba. ako nisu u stanju na naprave trzisno funkcionalnu suboticatrans neka urade smenu rukovodstva pa neka stave nekoga ko to moze.

 6. Hanibal Lektor kaže:

  kole:
  boki, cik neka probaju. samo im jos to treba. ako nisu u stanju na naprave trzisno funkcionalnu suboticatrans neka urade smenu rukovodstva pa neka stave nekoga ko to moze.

  Pa to su već uradili. Prvo je direktor bio kadar SVM-a, a sada je iz DS-a.

OSTAVITE KOMENTAR

52 + = 53

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: