Duguje Toplani, a greje se na struju

Penzioner Mateja Bošnjak treba da plati 265 hiljada dinara zbog duga Toplani, iako se greje na struju. Toplana ga je tužila i sada mu dve trećine uzimaju zbog duga. U Toplani objašnjavaju da oni nisu dobili zahtev za isključenje sa sistema grejanja.

 

radijatori-grejanje

Bošnjak Mateja, rodom iz Sombora, u Suboticu je došao zbog posla. Kada je stekao uslove za penziju, uselio se u stan 2012-te godine. Zatekao je isključene radijatore, odvojene od sistema. Kaže da ni jedan dan nije koristio usluge Toplane.

Pomoć je potražio kod gradskog zaštitnika građana. U okviru programa besplatnog pravnog zastupanja dodeljena mu je advokatica Ana Kovačević. Bošnjak je 2011-te zaključio ugovor o pružanju usluga o stambenom objektu za penzionere, Aleja Maršala Tita broj 33, sa gerontološkim centrom u Subotici.

„Oba sudska postupka su završena u korist Subotičke toplane. Ja sam gospodina razumela, shvatila sam da on ne koristi, bila sam ovde da pogledam kako to izgleda. Sa velikom i jakom željom da mu pomognem ušla sam u sve ovo, ali je krajnja odluka bila negativna za nas. Ja sam prinuđena da na ovaj način skrenem pažnju na ovu kategoriju stanovništva koja je u teškom zdravstvenom stanju“, rekla je  Ana Kovačević, advokat.

Direktor Subotičke toplane, Dervo Ahmetović za RTV kaže da ukoliko su radijatori odvojeni to je urađeno nelegalno i neovlašćeno. Njima niko nije poslao zahtev za isključenje sa sistema od strane potrošača. Ahmetović objašnjava da je potrošač morao da prijavi da su radijatori odvojeni sa sistema.

 

RTVKOMENTARI

  1. Sojic kaže:

    Dervo ******,pusti starca da živi hoćeš u grob da ga oteras!

  2. bilmaz kaže:

    sto je najlepse on nije vlasnik stana, samo ima ugovor o koriscenju… nije jos jasno da li je svih ovih godina dobijao racune za grejanje i ignorisao ih je, ili racuni nisu ni stizali do njega…
    ako je dobio racune i nije se bunio onda jbg, ali ako nije dobijao racune onda ne vidim gde je njegova krivica…

OSTAVITE KOMENTAR

12 + = 22

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: