Vrtiće nema ko da čisti

Roditelji dece nezadovoljni higijenom u PU “Naša radost” u Subotici. Otpušteno 70 spremačica, što se odrazilo na čistoću objekata

vrtic_620x0

Mnogobrojni roditelji mališana ovih dana negoduju zbog higijene u vrtićima Predškolske ustanove “Naša radost” u Subotici, tvrdeći da se ne brine dovoljno o čistoći objekata.

Razlog za njihov revolt je opravdan, jer je zbog racionalizacije zaposlenih u javnom sektoru iz Predškolske ustanove otpušteno 70 spremačica, a problem sa prljavštinom je nastao u vremenu između otkaza i angažovanja novih izvršilaca posla putem agencije za spremanje i održavanje objekata.

– Roditelji nisu zadovoljni higijenom u objektima, jer nema radnica koje bi obavljale poslove, od sterilizacije toaleta, kupatila i igračaka, usisavanja soba i hodnika, do pranja podova i prozora – kaže majka petogodišnjeg dečaka. – Bojimo se mogućih zaraza koje će se vrlo brzo raširiti po dečijim sobama, ukoliko se nešto ne preduzme.

U PU “Naša radost” svesni su problema zato što su morali da optuste veliki broj čistačica, ali tvrde da će se on vrlo brzo rešiti jer počinju da rade spremačice angažovane putem agencije.

– Radimo sve da ovaj problem rešimo već ovih dana. Neke spremačice su ranije otišle sa otpremninom, neke su otpuštene 15. septembra, a nekima ugovor ističe 1. oktobra. Želeli smo da preko agencije posao prvo ponudimo našim radnicama i oko 50 njih vraćeno je nazad – objašnjava Jašo Šimić, direktor PU “Naša radost”. – Prošle nedelje, posle one velike kiše, situacija je eskalirala, ali stanje se sada popravlja, obišli smo veće objekte i uverili se u to. Problem će se rešiti, ali molimo roditelje za strpljenje.

UREDNO PLAĆAMO

Vaspitačice, umesto da brinu o deci, moraju da spremaju krevete, postavljaju hranu i sklanjaju za njima. Pitamo se ko je odgovoran za takvo stanje, pošto mi, roditelji, uredno plaćamo boravak.

 

Večernje novostiKOMENTARI

 1. Đuro kaže:

  Iako je situacija ozbiljna mislim da se iz ovoga može nešto naručiti…naime u Japanu decu uče da sama spremaju tj.da ne prave nered pošto su ona u obavezi da drže svoju okolinu čistom.Roditelji treba da objasne deci realno stanje i tako da makar malo pomognu vaspitačima jer su oni najmanje krivi za ovu situaciju.

 2. Anonimni kaže:

  Nov zakon da opština placa tj. dotira polovinu od ukupnog mesecnog iznosa cene boravka dece u vrticima-i nemogocnost upisa dece ako jedan roditelj nije zaposlen je potpuno kršenje decijih prava – i diskriminacija. Zašto ta deca nemaju pravo da se socijalizuju.? Pa makar i po vecoj ceni mesecno? Pa bi imali iz uprave da plate spremacice.

 3. Anonimni kaže:

  @Đuro Jedna stvar je skloniti igracke za sobom a druga je ribati i dezinfikovati toalete. Nemojte mesati te stvari, jer spremacice u ovim objektima se svakako ne bave skupljanjem igracaka

 4. Đuro kaže:

  @Anonimni
  Kao što vidite iz teksta,ako ste ga uopšte i pročitali,ribanje toaleta je samo jedan od pet-šest navedenih problema,a svakako najmanje izvodljiv.Kad sam je bio dete najnormalnije je bilo da se ide pomoći komšiji kad stignu drva ili ugalj,da se pokupi lišće ispred kuće ili počisti sneg,a sve to nam je bilo zabavno i doživljavali smo to kao IGRU.

 5. bogo kaže:

  joj Đuro, ne budali.. upoređivanje Japana i Srbije… Škole i vrtiće. Baba i žaba.
  Hajd da se nadamo da neće nagrabusiti oni koji su izneli ovo u javnost već će se rešiti problem. živ bio!

OSTAVITE KOMENTAR

41 + = 50