Gradonačelnik zadovoljan budžetskim izdvajanjima za Suboticu

Nedavno usvojenim budžetom Srbije Subotica može da računa više od 420 miliona dinara za realizaciju kapitalnih projekata u ovom gradu. Predlogom Vlade i amandmanom Saveza vojvođanskih Mađara koji je Vlada usvojila obezbeđena su sredstva za nastavak radova na obilaznici oko Subotice, izgradnji Narodnog pozorišta i razvoju turizma na Paliću.

Vlada Republike Srbije u budžetu za 2017. godinu predvidela je još 300 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji obilaznice oko Subotice, poznatije kao Ipsilon krak. Nastavak ovog višedecenijskog projekta Vlada Srbije je u ovoj godini finansirala sa 123,5 miliona dinara.

dekorativna podna rasveta gradska kuca (2)

“Apsolutno sam zadovoljan i mislim da je to tako kada autentični, privrženi, ozbiljni ljudi stvaraju politiku jedne države, jedne republike, jedne pokrajine ili jednog takvog grada kao što je Subotica, jednog multietničkog grada”, ističe predsednik Skupštine grada Subotica Tivadar Bunford.

U predlogu budžeta navedena je finansijska podrška nastavku adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje Narodnog pozorišta u Subotici, ali ne i konkretan iznos podrške. Poslanička grupa Saveza vojvođanskih Mađara amandmanom je zatražila da se u tekstu budžeta ova podrška precizira, odnosno da bude opredeljeno 111 miliona dinara, što je Vlada potvrdila, tako da je ovaj iznos preciziran u budžetu.

“Za ovu godinu i prošlu godinu je bilo, opet zahvaljujući amandmanima SVM-a obezbeđeno po 35 miliona dinara, tako da se radi o, u pozitivnom smislu, drastičnom povećanju za narednu godinu, iz kojih sredstava će već malo bržim koracima moći da se gradi zgrada Narodnog pozorišta u Subotici”, rekao je poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor.

Za podršku radu preduzeća Park Palić budžetom je opredeljeno 10 miliona dinara, i to za “stvaranje uslova za primenu Palićkih termomineralnih voda u zdravstvene svrhe”.

Na ime nenamenskih transfera budžetom je za Suboticu predviđeno nešto više od 240 miliona dinara.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 1 =