U toku akcija “Zajedno za jezero Palić”

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa USAID poziva sve zainteresovane Subotičane i ekološka udruženja da se u četvrtak od 9h, priključe akciji sakupljanju čvrstog otpada i sadnje tuja u okruženju Prihvatnog centra Subotica, na priobalju jezera Palić (Sektor 1).

eko volonterska akcija 1

Ekološko-volonterska radna akcija pod nazivom “Zajedno za jezero Palić”, za ciljeve postavlja čišćenje zaštićenog pojasa jezera, unapređenje odnosa sa komšijama sa obližnjih salaša, ali i zajednički ekološki aktivizam i međusobno upoznavanje migranata i subotičkih eko volontera.

Aktivnost se sprovodi u okviru projekta “Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu”, kroz koju je do sada, u saradnji sa USAID, realizovano podizanje kapaciteta Narodne kuhinje u Subotici, opremanje subotičkog Štaba za vanredne situacije, kao i mnogobrojne donacije socijalnim i obrazovnim ustanovama za decu u Subotici.

Radna akcija “Zajedno za jezero Palić”, kao i prethodnog puta, realizovaće se u saradnji sa javnim preduzećima, Goranskim rasadnikom, kao i sa učešćem volontera četiri subotička ekološka Udruženja i Kancelarijom za mlade (KZM).

Početak radne akcije je četvrtak, 11. maja 2017., u 9 časova ispred Prihvatnog centra za migrante.KOMENTARI

  1. STeve kaže:

    Hahaha pa ovo ste danas objavili. Jeli neko otisao?

OSTAVITE KOMENTAR