Delegacija Olimpijskog komiteta na čelu sa Božidarom Maljkovićem u Subotici

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije zajedno sa potpredsednikom Žarkom Zečevićem i generalnim sekretarom Đorđem Višackim u sredu je bio u radnoj poseti Subotici gde se sastao sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom i članom gradskog veća zaduženim za sport Nemanjom Simovićem.

oks
Delegacija OKS-a sa Tamašem Kajdočijem

Predsednik Maljković je obišao i Tamaša Kajdočija, osvajača srebrne medalje sa Olimpijskih igara mladih 2014. i višestrukog osvajača medalja sa juniorskih svetskih i evropskih prvenstava u dizanju tegova.

laban

Božidar Maljković i Bogdan Laban na sastanku

Na sastanku kod gradonačelnika Labana kojem su prisustvovali i Milan Mihajlović, predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova kao i Tamaš Kajdoči sa članovima svog stručnog štaba, razgovaralo se o produbljivanju saradnje između Olimpijskog komiteta Srbije i grada Subotice, obzirom da iz ovog grada dolazi aktuelni olimpijski šampion u rvanju, kao i veliki broj drugih vrhunskih sportista.
Maljković i gradonačelnik Laban su dogovorili da će grad Subotica obezbediti dodatne prostorije za trening našem najboljem dizaču tegova, kao i da će postojeće prostorije biti u potpunosti renovirane. Pored toga, lokalna samouprava u Subotici će u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije kroz program “Tokio 2020” obezbediti sve neophodne uslove za kvalitetne pripreme, sportsko usavršavanje i nastup Tamaša Kajdočija na takmičenjima i kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

zeka

Delegacija OKS-a u Subotici

Božidar Maljković je istakao zadovoljstvo zbog sastanka:

“Subotica je oduvek bio sportski grad. Činjenica da je ovaj grad iznedrio nekoliko osvajača olimpijskih medalja kroz istoriju, govori o tome da se u ovom gradu sport voli i da se kontinuirano u klubovima dobro i kvalitetno radi. Eleonora Vild, Dušan Duda Maravić, Đula Mešter, Davor Štefanek… samo su neka od mnogih imena zaslužnih sportista naše zemlje koji dolaze iz Subotice. Zadovoljan sam kvalitetom današnjeg sastanka, kao i činjenicom da će gradonačelnik Laban zajedno sa svojim saradnicima pomoći da Tamaš Kajdoči dobije bolje uslove za trening i pripremanje za naredne uspehe. Koristim ovu priliku da se zahvalim gradonačelniku na njegovom pozitivnom stavu i spremnosti da, i pored drugih obaveza, posveti svoju pažnju i energiju i pomogne našim najuspešnijim sportistima”, rekao je Maljković.

sportski savez

Delegacija OKS-a u poseti Sportskom savezu Subotice

Pored sastanka sa gradonačelnikom Labanom, delegacija OKS predvođena obišla je i Gradski sekretarijat za sport gde se detaljnije upoznala sa trenutnim stanjem sporta u gradu Subotici.

 

Blic sportKOMENTARI

 1. Raspop Teodosije kaže:

  Ko je taj najmanji debeli u sredini prve slike?

 2. (ba)laban kaže:

  @Raspop Teodosije

  Šampion u nekažnjenom čupanju grkljana.

  Stvarno ne prepoznaješ crnogorsku junačinu, SNS prostačinu?

 3. jaca kaže:

  (ba)laban@ – naglasak na ono…crnogorsku junačinu . Vi bosanci ćete umreti od zlobe i ljubomore koju gajite prema Crnogorcima.

 4. (ba)laban kaže:

  Draga Jaco, ja od BOSANCA nemam ni jedan promil… prisan sam BUNJEVAC.

  A što se tiče “doktora Grkljanskog”, njega ne mogu da smislim iz drugih razloga, a ne zato što je Crnogorac… mada se vi Crnogorci ( ako si i ti?… ne bih da nagađam) u ovim krajevima baš niste pokazali. Uglavnom Vas ljudi znaju po zlu… loši direktori u nekad, pre njih, uspešnim preduzećima… kriminalci carinici… funkcioneri sa kupljenim diplomama ili diplomama sa sega-mega-dens ili singidunumskih fakulteta… itd… itd… a da ne pričamo o crnogorskoj mafiji u ovim krajevima…

  Pa kako onda da poštujem lik i delo Crnogoraca???

 5. (ba)laban kaže:

  @jaca

  Nije li on ” CRNOGORSKA junačina”, kad, jadan on sa metar i žilet kompleksaške crnogorske visine (valjda je ispao takav sa greškom), mora sa sobom da vodi i onog crnogorskog bilmeza što može volu rep da iščupa da šamara za njega.

  Bio je ovde lep život, dok nisu partizani počeli da Vas naseljavaju.

 6. Sasa kaže:

  Ima nas malo al smo pravilno rasporedjeni

 7. punisher kaže:

  jaca
  crnogorce niko ni ne voli…..

 8. djordje kaže:

  Al je Jaca udarila tamo gde najvise boli. Pazi kako se sami javljaju….bravo Jaco!

 9. (ba)laban kaže:

  @djordje

  Da, Đorđe, stvarno me baš boli za vas…

  Doći će sve to na svoje mesto… ovo je još zaostatak iz zajedničke države…

OSTAVITE KOMENTAR