Prvi regionalni kablovski operator čije sedište nije u Beogradu

Predstavnici Republičke agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) posetili su ove nedelje SAT-TRAKT iz Bačke Topole, kao prvog regionalnog kablovskog operatora čije sedište nije u Beogradu, i tom prilikom se detaljno upoznali sa radom kompanije.

SAT-TRAKT - poseta Ratel-a 1

Direktor RATEL-a dr Vladica Tintor i njegovi saradnici su razgovarali sa čelicima SAT TRAKT-a o svim aspektima poslovanja jednog manjeg operatora u Srbiji, poboljšanju saradnje, kao i o realnim problemima i potencijalima kompanije čije je sedište u Bačkoj Topoli. RATEL se upoznao sa novim servisima i tehnologijama koje kompanija SAT-TRAKT kontinuirano uvodi od svog osnivanja 1993. godine.

Direktor RATEL-a Vladica Tintor je izrazio zadovoljstvo što jedan regionalni operator učestvuje u tržišnoj utakmici za koju se može reći da se odigrava na globalnom nivou.

SAT-TRAKT, jedan od vodećih distributera kablovske televizije i internet provajder u Vojvodini, upoznao je RATEL sa činjenicom da je među prvima u Srbiji počeo uvođenje FTTH (Fiber to the Home) tehnologije, čime je omogućio stanovnicima manjih naselja u pokrajini da budu među prvima koji u Srbiji koriste ovu modernu tehnologiju. Drugi je kablovski operator koji je na teritoriji naše zemlje pokrenuo fiksnu telefoniju i pruža korisnicima sve najsavremenije servise.

SAT-TRAKT - poseta Ratel-a 3

„Jedan smo od retkih operatora koji razvijaju optičke mreže po selima u Vojvodini. Većini operatora je to neisplativo, jer je postavljanje mreže skuplje nego u gradu. Kod nas ima sela različitih veličina od 150 do 5.000 stanovnika, i nama je važno, kao kompaniji koja posluje na takvom terenu, da doprinesemo i tehnološkom i uopšte društvenom razvoju. Naša investicija je tako dugoročno isplativa“, istakli su predstavnici SAT-TRAKT-a, ukazujući i na problem nelojalne i neregistrovane konkurencije, koja koristi pogranična područja za distribuciju medijskih sadržaja susednih zemalja.

SAT-TRAKT je informisao direktora RATEL i njegove saradnike sa akcijom izgradnje podzemne mreže FTTH tehnologije u Subotici, na koju će se prvi korisnici povezati već 1. juna ove godine. Korisnicima će ovo doneti veće brzine interneta, kao i stabilnost servisa bez bilo kakvih smetnji, dok operatoru ova tehnologija omogućava jednostavnije održavanje mreže, neuporedivo manji broj intervencija i, samim tim, veće zadovoljstvo korisnika.

Predstavnici SAT-TRAKT istakli su i da se nadaju nastavku saradnje sa RATEL-om i njegovom daljem angažovanju u rešavanja problema nelojalne konkurencije koja posluje u sivoj ili crnoj zoni kao i u problemu ilegalne distribucije medijskih sadržaja iz zemalja u okruženju, što ne šteti samo operatorima, već i državi, kao i po drugim pitanjima vezanim za unapređenje tržišta telekomunikacija u Srbiji.

Poseta SAT-TRAKT-u je dogovorena na konferenciji „Digitalni svet i PUKOS“ koja je održana u organizaciji Poslovnog udruženja kabl operatora Srbije – PUKOS, krajem aprila, a na kojoj je SAT-TRAKT kao član Upravnog odbora ove organizacije bio generalni sponzor.KOMENTARI

 1. Gat kaže:

  Super!
  Necu da trolujem, ali mi je malo smesno u clanku, da direktor ratela prica sa sattraktom, kao da su oboje osobe

 2. djuka kaže:

  pa da – nije mu centrala u Beogradu nego u Budimpesti.
  vlasnik (cije ime elegantno prekacete) je onaj lik kome Orban velikodusno poklanja patriotske milijarde, kako bi posle mogao da prica da vodi racuna o vojvodjanskim Madjarima.
  sto bi nasi rekli: nije sija nego vrat.
  ili, jos tacnije: isto s.anje drugo pakovanje.

 3. bataurke kaže:

  kad je muka, di je djuka, a kad prase jedete, djuku ne zovete! 😉
  ne opterećuj se politikom- jer mi to ne razumemo, nego leba zaradi i kući donesi, kao što i sam radim!
  jedino se to računa.
  poz

 4. xx kaže:

  @djuka
  Pa da, smeta vam sto nije u Banja Luci i da nije Dodik lik koji poklanja velikodusno svojim srbendama koji su pobegli u Srbiju!!!

OSTAVITE KOMENTAR