200 automobila zaglavljeno kod Feketića

 

10,34 h

Deo auto-puta od Novog Sada do Subotice i dalje je zatvoren, oko 200 putnika koji su bili zavejani na ovoj deonici evakuisano je i smešteno na toplo, ali se oko 200 vozila nalazi u koloni kod Feketića, kazao je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić.

 

Oko 200 vozila nalazi se u zastoju u koloni dugoj 1,5 kilometara na auto-putu kod Feketića, kazao je Nikolić Tanjugu dodajući da je deo vozila iz te kolone oko 6.00 sati jutros otišao ka Novom Sadu praćen mehanizacijom, ali da se potom ponovo preprečilo vozilo koje je dovelo do stvaranja nove kolone.

 

Blokada je nastala u obe trake, i iako iz pravca Subotice mašine rade na pročišćavanju puta, očekuje se njihov dolazak kako bi čistile put i iz pravca Novog Sada, dodao je Nikolić.

 

On je kazao da je auto-put Novi Sad – Subotica zatvoren u oba pravca, ali da problem prave nesavesni vozači.

 

Nikolić je Tanjugu prethodno kazao da je pored 200 putnika evakuisano i 52 vozila i tri autobusa evakuisana tako što je saobraćaj preusmeren na suprotnu traku autoputa.

Kako je objasnio, u spašavanju je učestvovalo 100 spasilaca i oko 30 žandarma.

Auto-put-Subotica-Beograd

 

On je dodao i da bi u narednih sat vremena trebalo da bude evakuisan i međunarodni voz koji je stao kod Vrbasa, navodeći da su spasioci i žandarmi prepešačili oko šest kilometara da bi došli do ove kompozicije.

 

 

Kada je reč o putnom pravcu Stajićevo-Perlez, Nikolić je kazao da on nije ni puštan u saobraćaj i pitanje je kada će biti očišcen.

Kako je saopšteno iz opštine Mali Iđoš u noći između petka i subote više od 300 ljudi izvučeno je iz zavejanih kolona koje su se formirale na autoputu E75 i magistralnom putu M22 između Bačke Topole i Malog Iđoša.

Kolone putničkih i teretnih vozila počele su se formirati u petak oko 20.00 sati, kada se na 63. kilometru autoputa Horgoš-Novi Sad prevrnuo šleper.

 

 

Na lice mesta odmah su izašli čelnici opštine koji su do ranih jutarnjih časova narednog dana pomoću opštinske mehanizacije iz smetova izvlačili i zbrinjavali ljude u Dom kulture u Feketiću, gde su putnici mogli da se zagreju, okrepe i odmore..

Zavejane građane na autoputu u ranim jutranjim satima posetili su ministar saobraćaja Aleksandar Antić, državni sekretar Ministarastva unutrašnjih poslova Vanja Vukić, državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Đorđević i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, koji su potom obišli i Dom kulture u Feketiću i razgovarali sa ljudima, navedeno je u saopštenju.

 

 

Marić: U akciji na auto-putu izvučeno 188 osoba

Na auto-putu Subotica – Novi Sad, gde od 30 minuta posle ponoći traje akcija izvlačenja putnika, do sada je izvučeno 188 osoba, 49 vozila i tri autobusa, a oslobađanje traje i dalje, izjavio je ranije jutros Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

 

"Cele noći je Vojska Srbije, Žandarmerija, Sektor za vanredne situacije i Sektor za puteve Srbije vodilo je borbu za oslobađanje vozila pri čemu je angažovano 48 mašina", rekao je Marić.

 

On je naveo da je izvučeno 188 lica, 49 vozila i tri autobusa, da akcija probijanja traje još uvek i da će po probijanju snežnih čepova i preostali putnici moći da nastave saobraćaj.

Prema njegovim rečima, najveći deo izvučenih je smešten u Malom Iđošu i Feketiću, a među njima ima i stranih državljana.

Vojska raščišćava deo Bačke Topole, a u toku je i akcija Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije na magistralnoj pruzi Beograd-Novi Sad-Subotica gde je između Zmajeva i Vrbasa zaustavljen međunarodni voz, rekao je Marić.

 KOMENTARI

  1. dejan kaže:

    mi na  ovake   i slicne vesti  znamo da kazemo  da NEMA  ali   sta   da  kazemo  kada    stvarno  nema   vetrobana  na   auto  putu a ni nema  zive ograde  jel   ja licno sam video  kako  covek sece   drvo  za   zimu  pred    starog   auto puta  su  ns 

  2. ........... kaže:

    Gde su vetrozastitni pojasevi, odnosno drvece, zbunje, ograde?  KO je maznuo pare , ko je prodao lose sadnice, ko nije zalivao, ko ce da odgovara? Kada cemo se dozvati pameti?

OSTAVITE KOMENTAR