2012. u znaku bazena na Prozivci

Sve je spremno! A uskoro bi trebalo da krene i ograđivanje velikog placa u Braće Radić.

 

Neverica je iznad grada, a kako i ne bi kada su toliki projekti u startu propali i pre početka realizacije. Sredstva su navodno obezbeđena, ali su bila obezbeđena i za mnoge druge projekte pa se stalo. Da li nas očekuje novi kostur? – samo je jedno od mnogobrojnih pitanja o kome razmišlja većina tog jesenjeg dana 2011. godine.

I pre početka bazen je bio više “kontraverzna priča” nego projekat. Sve je izgledalo kao da će ga pratiti loša karma jer je stanovništvo mahom bilo ogorčeno a so na ranu su sipali mnogi predizborni aktivisti koji su po pravilu slabo upućeni u bilo šta. Krajnje loša energija je pratila predstavljanje rešenja, izlivanje svake ploče i ugradnju svake pločice. A bazen? Pa on je mesto koje služi za kupanje i ništa više.

 

Velike turbulencije su pratile izgradnju. Niske temperature, gradnja za vreme praznika te briga onih u toplim domovima za radnike na gradilištu koji su po dve noći i dva dana izlivali nešto što je moralo da se izlije u jednom cugu. Na kraju i toliko poznata priča o pucanju armirano betonske kade kojoj preti raspadanje sa prvom vodom.

 

Međutim, najveće iznenađenje bazen je Subotičanima priredio samo pola godine nakon otvaranja. U senci čitave halabuke oko termina plivačkog kluba ostala je činjenica da se privilegije korišćenja bazena niko ne odriče. Recite danas nekome da je ostao bez termina na bazenu kojeg je do pre godinu dana popreko gledao. Recite mu da raspolaže samo onim čime je raspolagao godinama unazad – bazenom u Dudovoj šumi.

 

Bazen je zasigurno obeležio 2012. godinu jer je njegovo postojanje u najvećoj meri promenilo navike sugrađana podigavši standard na jedan viši nivo. Kada se bolje razmisli Prozivka i nije tako daleko kao što se to nekome činilo u prvi mah.

 

U subotu oko 18h ispred bazena nije bilo slobodnog mesta na parkingu. Održane su dečje igre bez granica

Za to vreme u velikom bazenu održana je vaterpolo utakmica

 KOMENTARI

 1. gradjanin kaže:

  Velikih turbulencija ce tek biti!!!

 2. freelancer kaže:

  Polako djomla…

  Biće mi zadovoljstvo da te LIČNO odvezem na jedan kompleks bazena, koji i posle 32 godine ima ISTI oblik, kvalitet i čistoću vode, ispravnost instalacija… Ni JEDNA pločica nije otpala ni na unztašnjim ni na spoljnim bazenima… No, čitav kompleks je gradjen 6 GODINA, a ne 6 meseci… Videćemo se i za 5 godina, daj bože…

  NIKO ne sposi da je bazen dobra stvar. Niko ne spori i da je Subotici POTREBAN zatvoren bazen. Naopako! Ne samo da je potreban i ne samo jedan, već ZVONI koliko je potreban ceo jedan KOMPLEKS što otvorenih što zatvorenih bazena…

  Oko bazena na Prozivci je u pitanju nešto drugo. Ima JAKO mnogo pitanja na koja nema odgovora. Neće ih nikada ni biti. Jer, čak i da se pohapse akteri svih mutljavina u ovom gradu, policija više ne lema. Demokratski te pitaju: “jesi kriv?” – “Nisam, majke mi, lažu svi!” – “Dobro, idi onda brani se sa slobode.” I…? Pojeo vuk magarca.

  TAKO (nam) I TREBA.

  P.S. A kada se JAVNO pokrenu sva ona pitanja koja sam ti postavio, uz mnoštvo drugih, e onda se može govoriti o nečemu. Ovako, hajde lepo da napravimo “nešto”. Nema veze koliko je prioritetno. Gradjanstvo će se SILNO obradovati, ma… ko kučići u liftu, DEBELO ćemo avanzovati političke poene na predstojećim izborima, a i šta… maznućemo i koju kintu i…? SVIMA DOBRO! Je li to? djomla…

 3. realan kaže:

  2012. u znaku hapsenja u Subotici

 4. Prozivka kaže:

  Super bazen.

 5. terzija kaže:

  Bazen je od samog početka bila dobra zamisao,al sada u Subotici žive neverni ljudi,to je problem.Dulićev najjači projekat,istini za volju!Upropastiće ga veliki ministar Simović,uvek se neko za nekog žrtvovao.Mnoga deca će tamo biti sretna i vesela,al Olivera niko spominjati neće!

   

 6. djomla kaže:

  realan:

  2012. u znaku hapsenja u Subotici

  Ipak mislim da je bazen jer kao što sam naveo bazen je promenio navike sugrađana. Doneo je novinu u životima mnogih.

  A hapšenja, ona ne menjaju navike ljudi. Ona uopšte ni ne utiču na ljude. Imaju veći publicitet, većina je srećnija, ali su veoma kratkog veka.

 7. realan kaže:

  Djomla ja a i vecina nije srecna zbog hapsenja koja se desavaju,kamo srece da smo srecni,hapsenja nasih sugradjana znace da nesto nije u redu u nasem gradu a to da ne uticu na ljude tu se ne slazem sem u slucaju da nema potrebe za njima onda bi sigurno bili srecniji.Sto se bazena tice objasni mi koje je to navike ljudi promenio bas me zanima ?

 8. sneza kaže:

  Meni i mom muzu je licno promenilo navike – na bolje, tj. “zdravije” 🙂
  Idemo na plivanje rekreativno 2 puta nedeljno, bazen lep, cist, toplo je i uredno i na 5 min. od stana.
  Isto vazi i za svekrvu i svekra, osim sto njima nije toliko blizu, pa dolaze autom.
  Ali sto je bitnije – gomila dece sa Prozivke ima priliku da se makne sa ulice iako mozda roditelji nemaju vremena ili uslova da ih par puta nedeljno vode na stari bazen. Klinci ce da steknu naviku da se bave sportom, a ne da za koju godinu bleje po naselju ispijajuci pivo, glumeci neke opasne navijace i provodeci vreme po kladionicama.
  Apsolutno me politika ne zanima, ali realno, bazen na Prozivci je najbolja stvar koja se desila ovom gradu u poslednjih xy godina.
  Ko god odluci da na ovakav nacin “kupuje glasove” – slobodno neka racuna da moj glas ima 🙂 

OSTAVITE KOMENTAR