Energetska sanacija Osnovne škole “Matko Vuković”

Ovih dana u Subotici počinje energetska sanacija Osnovne škole “Matko Vuković”. To je samo početak kompletne rekonstrukcije ovog objekta starog preko jednog veka, a radovi se finansiraju u okviru jednog prekograničnog projekta između Srbije i Hrvatske.

“Za nas će značiti mnogo. Počeli smo radove na tome, trebalo bi još uraditi neke radove dalje, a za nas to mnogo znači, jer podizanjem materijalno-tehničkih uslova za one koji borave po ceo dan u školi znači mnogo, i u smislu jedne sigurnosti i bezbednosti dece u školi, a zatim i jednog lepšeg osećanja i bolje rada”, objašnjava Mirjana Stevanović, direktorica O.Š. “Matko Vuković”.

Mnoge obrazovne ustanove u Subotici rade u kulturno-istorijski značajnim objektima. Njihova obnova je zahtevala, a i dalje zahteva strogu kontrolu nadležnih institucija za očuvanje spomenika kulture, a samim tim je i ceo posao mnogo skuplji. Grad Subotica svake godine izdvaja sredstva za tu namenu, ali bez pomoći Pokrajine i Republike, ta sredstva ne bi bila dovoljna.

“Svako dete ili srednjoškolac voli da uđe u nešto što je novo, nešto što je čisto i nešto što ima sasvim drugačiji pogled na svet. To je ta nova fasada, i zaista moram da se zahvalim i Gradu, i Republici i Pokrajini, ja, kao većnik, i taj trend će se sigurno nastaviti i u buduće, međutim sada malo, kao što znamo, korona će nas usporiti, ali siguran sam da će taj trend da se nastavi, da se ulaže u infrastrukturu obrazovnih ustanova”, ističe Miloš Nikolić, član Gradskog veća Subotice zadužen za obrazovanje.

Najvažnija činjenica prilikom obnove objekata je to što se na taj način đacima i prosvetnim radnicima, ali i svima drugima koji dolaze u škole, obezbeđuje sigurnije okruženje za boravak i rad u tim ustanovama.

RTV



KOMENTARI

  1. Samo istinu molim kaže:

    Bando lopovska,kada ce Os,,Duro Salaj ,,.dobiti salu? Naravno sreduju se samo podobne sns-ovske skole.Goricete u paklu.Nikolic prica,covek sa krivicnim prijavama.Otislo je sve do davola.

  2. Koki Moki kaže:

    Bice novca deljeno!!!

  3. Salamander kaže:

    Lepo, konačno da se nešto pozitivno dešava u ovoj školi, ali za bezbednost dece mislim da i fasada spada u prioritete pošto otpadaju delovi iste a ne samo prozori. Druga priča je cena rešavanja problema, odnosno da li za iste pare možete uraditi mnogo više što je uobičajen slučaj kod svih projekata – da li neko može da analizira cene radova čistom matematikom na svim projektima pa da vidimo gde te pare nestaju, gde je nestala još jedna sala za fizičko?

OSTAVITE KOMENTAR

12 + = 22