2,3% manji budžet

Usvajanje budžeta je uvek prilika da se za govornicom u Velikoj većnici sukobet vladajuća koalicija i opozicione stranke. Dok jedni za govornicom sastavljaju hvalospeve na račun budžeta, drugi ga kritikuju i optužuju vlast za loše vođenje grada.

Slika

Tako je prošla i poslednja sednica Gradskog parlamenta na kojoj je usvojen budžet grada za iduću godinu koji je u odnosu na ovogodišnji manji za 2,3%, i koji po svemu sudeći neće doneti osetljivu razliku u odnosu na ovu godinu.

Prihodi od poreza će u najvećoj meri napuniti budžet iduće godine. Nešto više od 50% prihoda će se ostvariti na ovaj način, dok je u planu da trećinu budžeta ostvare neporeski prihodi. Još se očekuju i prihodi od transfera iz republike i pokrajine i oni će u budžetu učestvovati sa 14%.

Što se tiče pražnjenja gradske kase, najveći deo planiranog budžeta potrošiće se na opšte javne usluge i to 28%, zatim na stambeni razvoj i razvoj zajednice 23%, obrazovanje 19%, rekreacija, kultura i vere 14%, ekonomske poslove 8%, socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine po 3%, a javni red i mir kao i zdravstvo po 1% budžeta.KOMENTARI

  1. Procent kaže:

    Da li neko može da kaže koliki je budžet za 11.godinu čisto i jasno, nije važno odakle su novci i ko će koliko primiti tokom godine. Šta će sve biti izmireno i za koje poslove. Zna li to neko da napiše.

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: