23.marta akcija: Sat za planetu

Sledeće subote održaće se akcija, sat za našu planetu.Akcija će po peti put biti organizovana u našoj zemlji, a organizatori WWF  je apeloavao da se i ove godine pridruži što više građana.

Ideja akcija koja se realizuje od 2007.godine je da se na sat vremena isključe svetla. Akcija se prvi put organizovala u Sidneju, a onda masovno proširila i na druge gradove širom sveta.
„Veliki uspeh je to što se iz godine u godinu povećava broj ljudi koji su spremni da učine jedan mali gest za očuvanje planete na kojoj živimo i isključe svetlo na sat vremena. Svaki sat može da bude “Sat za našu planetu” ukoliko promenimo navike i smanjimo potrošnju prirodnih resursa. U Srbiji se prošle godine u akciju uključilo preko 40 gradova i opština, a ove godine očekujemo još veći odziv i pozivamo sve građane i organizacije da se uključe u akciju. Svako može i treba da utiče na budućnost planete i da živi u skladu sa prirodom.“ – izjavila je Duška Dimović, direktor programa WWF u Srbiji.

Podršku akciji, kao i ranijih godina, da će  i lokalna samouprava Subotice, tako što će isključiti javnu rasvetu sa Gradske kuće i drugih objekta.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR