230 godina apotekarstva

Povodom obeležavanja 230 godina apotekarstva u našem gradu, Apoteka Subotica je prigodnim skupom, u Velikoj većnici Gradske kuće, 01.10.2010, svečano proslavila ovaj događaj. Proslavu je uveličalo oko dve stotine gostiju iz više gradova Srbije, gosti iz susedne Mađarske, radno aktivni i penzionisani apotekari i svi oni koji su na posredan ili neposredan način vezani za farmaciju. Istom prilikom je prezentovana i monografija o subotičkom apotekarstvu pod nazivom "Galenovi sledbenici", koju je napisao gosp. Mirko Grlica, prateći istorijski put farmacije u Subotici, od njenih začetaka do danas.

Slika

Apotekarska ustanova Subotica obeležavanjem 230 godina rada svrstava se u najstarije farmaceutske ustanove u zemlji, sa statusom jedne od najuspešnijih u toj branši, što je potvrđeno priznanjem 2009. godine, kada je proglašena za najbolju apotekarsku ustanovu u Srbiji.
Apoteka Subotica je završila i proces akreditacije, a 2008. godine dodeljena joj je sertifikacija standarda ISO 9001:2001. Počeci farmaceutskog rada u Subotici datiraju iz 1780. godine, kada je Gradski senat odobrio Subotičaninu Ferencu Čordi osnivanje prve apoteke „Mađarska kruna“.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 81 = 82

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: