Ukinuta vanredna situacija na teritoriji Subotice

Na osnovu Zaključka Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Stevan Bakić doneo je Odluku da se od 10. juna ukida vanredna situacija na celoj teritoriji Grada Subotice.

Kako se navodi u Odluci, ukida se vanredna situacija na celoj teritoriji Grada Subotice zbog poboljšanja epidemiološke situacije usled zarazne bolesti kovid-19, jer su prestali razlozi njenog proglašenja.

Dalje se navodi da stupanjem na snagu ove Odluke, prestaje da važi Odluka od 26. novembra 2020. godine kojom je ova vanredna situacija proglašena.

Na dan ukidanja vanredne situacije, u Subotici su registrovana 23 aktivna slučaja zaraze virusom kovid-19, a u protekla 24 časa zabeležen je jedan novi slučaj obolevanja.

U kovid delu subotičke bolnice trenutno se nalazi šest pacijenata, od čega je jedna osoba na respiratoru.


RTVKOMENTARI

 1. Petar G. kaže:

  Vanredno će nama u gradu biti, dok god nam ga vode štetočine…

 2. Anonimni kaže:

  Petre g i dalje si bot mentol idi leci se

 3. smrad i kal kaže:

  neće to dugo, stigo je hindus da oplete po avaksima.

 4. Trovach kaže:

  Sta to konkretno znaci? Da li su maske i dalje obavezne?

 5. Posmatrač kaže:

  Trovach
  Debili će i dalje da nose maske, ali slobodni ljudi koji od samog početka shvataju ovu situaciju, sigurno neće nositi maske.

 6. MiraK kaže:

  to je zato sto je u USA Biden ‘pobedio’ ( ukradeni election) a da je Trump opet dobio izbore vanredno stanje bi jos trajalo jer bi prskali ceo svet i daje otrovima,

 7. El Hakim kaže:

  Negde u Subotickoj pustari treba napraviti veci prostor dobro ogradjen visokim zidom i bodljikavom zicom. U srednjem veku se to nazivalo Leprozarijum i tamo su trpali gubavce. Danas trebamo ponovo nesto takvo za smestaj „slobodnih ljudi“ i slicnih primitivnih i nizeinteligentnih zivotnih formi kao sto su antivakseri i slicni, da ne zagadjuju covekovu okolinu.

 8. Anonimni kaže:

  3000 za gospodina

 9. Trovach kaže:

  @Posmatrac…Da li ti je palo na pamet da neki na poslu moraju nositi maske?

 10. Posmatrač kaže:

  Trovach
  Mora se samo umreti.

 11. Trovach kaže:

  @Posmatrac…Ti nemoj ici na posao, nemoj primati platu, pa slobodno umri po svojoj zelji. Moje pitanje je bilo konkretno i nije bilo upuceno ravnozemljaskoantivakserskom trolu.

 12. Posmatrač kaže:

  Trovach
  Takav posao i ne treba raditi. Ako će me neko terati da nosim masku i da se vakcinišem, hvala mu na takvom poslu. Radije ću kopati po kontejnerima.

 13. Stara kajla kaže:

  Ja sam 1968 sluzio JNA. Komada je pala – postroj se – u kolonu po jedan – skidaj bluzu i kosulju. Dosla je ekipa u belim mantilima a ja ni danas ne znam da li su to bili lekari, sanitetlije ili ko zna ko i sta. Vakcinisani smo svi redom, za sta i protiv cega, nije mi poznato ni dan danas, niti mi je ikada palo na pamet da nesto pitam. Prosle su 53 godine i ja sam jos uvek zdrav i ziv.
  Krenuli mi svojevremno u doba SFRJ u Kanjizu na Tisu. Negde iza Horgosa zatvoren put sa nekakvom barikadom i nekoliko milicionera sa dugim cevima zaustavlja saobracaj. Ni dobar dan ni pomoz Bog samo kratko – kuda? u Kanjizu , kazemo mi, moze – ali prvo dezinfekcija. Pocnemo mi da se raspitujemo o cemu se radi. Sap i slinavka odgovori vlast i pita – hoces ti da se dazinfekujes ili te vracamo nazad. Idemo sledeci ! Obavimo ono sto se trazilo od nas i nastavili smo dalje mirne savesti da se zbog nas ljudima nece stoka zaraziti i pocrkati.
  Mi nismo imali internet niti YouTube da se obrazujemo. Nama je bilo dovoljno da nam u osnovnoj skoli u par recenica objasne sta je to vakcina kao je pronadjena i cemu sluzi i kakva je korist od nje. Mi smo bili prilicno bistra deca i nama je predavanje nasih profesora sasvim dobro zamenilo komletni internet sa sve Google i YouTube. Cak nam je bilo odmah prilicno jasno da sva ona milicija i veterinari ne stoje tamo iz dosade i radi nekavog sikaniranja.

 14. Trovach kaže:

  @Posmatrac…Ceo radni vek radim u poljoapoteci i ne planiram da dajem otkaz zbog maske. Ti slobodno kopaj po kontetnerima. To nije za mene. I mene maska nrvira i zato jedva cekam dan kada nece biti obavezne.

OSTAVITE KOMENTAR