Darko boksovao sa Mikijem Rurkom

Poznata je stvar da su vrhunski rezultati u sportu nekima bili i ulaznica u svet filma. Bokseri izrezbarenog lica bili su predodređeni za uloge „nježnih divljaka“ ili surovih tipova sa kojima nema šale. Najslavniji od njih – Mickey Rourk, uspeo je da sačuva svoj baby face ali se nikad nije odrekao svoje strasti.

Bez starca nema udarca


Sasha d Arc alias Darko Čović, u društvu Nina Benvenutia, takođe nekadašnjeg italijanskog bokserskog šampiona, inače rodom sa Istre, koji je karijeru nastavio na filmu. Tu je i legendarni Bud Spencer, pre filmske karijere vaterpolista i plivački rekorder (prvi italijan koji je plivao 100m freestyle, manje od jedan minut).

Kod nas se malo zna da je devedesetih godina organizovan VIP bokserski turnir, u kom su uzeli učešće filmski starovi koji su karijeru počeli u ringu. Među njima je bio i naš Subotičanin Darko Čović, na filmskom platnu poznat kao Sasha d Arc.

Dva glumca, dve priče, jedna strast : boks. Ljuti protivnici u ringu ali prijatelji izvan njega.


Darko i Miki Rurk na otvaranju Mikijevog bara na Majami biču.

Novine pišu:

„Zahvaljujući reditelju Paskvaleu Skuitieri, ostvario je uspešnu filmsku karijeru i našao se odmah do naših najpoznatijih glumaca : Marčela Mastojanija, Klaudije Kardinale, Sofije Loren…


Saša se i sada smatra jednim od najkompletnijih glumaca kome ne treba kaskader. Govori pet jezika, rođeni borac, nekada bokserski prvak u svojoj domovini, boksovao je i na turniru poznatih ličnosti.“

„Bilo je sjajno raditi na italijanskom filmu. Italijanska ekipa je veoma kreativna i dobro organizovana“ – kaže Sasha

Bilo jednom u Subotici – Darko kao Spartakova nada

Darko je bio član čuvene Spartakove generacije boksera koji su punili sale i mali stadion.

Podseti se na temi :  Subotički Charles BronsonKOMENTARI

  1. gajeva kaže:

    GOSPODINE LANSKI, JAKO LEPO STE OPISALI DETINJSTVO U PETOM KVARTU. HVALA.

OSTAVITE KOMENTAR