Azohem je počeo da se seli

Počeli su radovi na preseljenju opreme iz Azohema u Azotaru. Pre deset dana je potpisan ugovor o demontaži i preseljenju opreme iz jedne u drugu fabriku. Proces preseljenja je složen i odvijaće se u nekoliko faza. U pojedinim slučajevima prilikom  pojačane emisije prašine u  „Azohem“ praškaste materije su bile iznad dozvoljenih granica, ali svi podaci o mogućim zagađenjima se nalaze u Azotari i Fondu za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

.

Stanovnici Makove sedmice u blizini fabrike veštačkog đubriva „Azohem” proteklih godina su imali dosta problema zbog buke i praškastih materija koje su se pojavile u vazduhu. Pošto se „Azohem“ nalazi u dugovima novac za sanaciju i preseljenje republički Fond za zaštitu životne sredine uplaćivaće direktno izvođaču radova “Servo Mihalju” iz Zrenjenina.

.

Republički Fond za zaštitu životne sredine za ovaj posao je obezbedio bespovratno 60 miliona dinara. Krajem februara očekuje se da se finansijska situacija popravi u navedene dve fabrike i onda bi uzeli kredit za sanaciju zemljišta. Za sada se zna da će proizvodnja da prestane za dva meseca i do tada će se obaviti preseljenje. Nakon sanacije i rekultivacije parcela će biti ozelenjena, ali se još uvek ne zna šta će tačno biti tamo.KOMENTARI

  1. emanuel kaže:

    Republički Fond za zaštitu životne sredine za ovaj posao je obezbedio bespovratno 60 miliona dinara. 

    mogu i ja ovo da dobijem?

  2. paja patak kaže:

    Azohem ..Azohem da da

OSTAVITE KOMENTAR