"29.novembar" u planovima "Agrokora"

Kako prenosi Tanjug, hrvatska kompanija "Agrokor" zainteresovana je za kupovinu subotičke mesne idustrije "29.novembar". Pored ove kompanije, Agrokor ima u planu i kupovinu vrbaškog "Karneksa" kao i zrenjaninskog kombinata "Servo Mihalj".

Izvršna podpredsednica hrvatske kompanije "Agrokor" Ljerka Puljić podsetila je da je dosadašnji investicioni ciklus "Agrokora", vredan 450 miliona evra, najbolja legitimacija koncerna o dugoročnim namerama na susednom tržištu i odbila da dalje otkriva detalje vezane za taj mogući poslovni aranžman.

Slika

Uploaded with ImageShack.us

"Subotičko preduzeće – Mesna industrija 29. novembar, završilo je u stečaju još 1999., a kombinat iz Zrenjanina krajem 2002. U medjuvremenu su više puta (pre)prodavane no niko od kupaca nije se dugo zadržao niti je investirao", navodi se na sajtu "Poslovnog dnevnika".

Kada je reč o "Karneksu", "Poslovni dnevnik" podseća "da je vlasnik preduzeća društvo za upravljanje investicijskim fondovima ‘Ašmor’ iz Londona koje je ‘Karneks’ preuzelo 2006. otkupivši 92 odsto akcija za nepoznatu cenu".KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

47 + = 51

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: