3, 2, 1… počelo je

Proteklog vikenda počelo je takmičenje u Prvoj ligi Srbije u fudbalu za žene. Subotički Spartak je i dalje neprikosnoveni favorit, ali direktni pretendenti na šampionski tron to ne žele da priznaju, pa je takmičenje sve atraktivnije i neizvesnije.

 

Šta se dešava u Spartakovom taboru? I pored odlično isplaniranih dvonedeljnih zimskih priprema na Zlatiboru, šef stručnog štaba „plavih golubica“, Boris Arsić, nije bio zadovoljan. Po njegovim rečima nedostajala mu je jedna jaka utakmica, konačna provera pred prvenstvo, utakmica koju bi „golubice“ odigrale na travnatoj podlozi i u kompletnom sastavu.

 

Sticajem okolnosti ispalo je da je „Spartak“ gostujući u Somboru mladoj ali borbenoj ekipi „Ravangrada“, koja od ove sezone debituje u prvoligaškom društvu, konačno dobio priliku da obavi i tu poslednju proveru. Već narednog vikenda pred „Spartakom“ je derbi kola. Na Gradskom stadionu dočekuje ekipu LASK iz Lazarevca, jednog od mogućih pretendenta na gornji deo tabele.

 

Igračice u crveno-belim dresovima sve nade polažu upravo u tu predstojeću utakmicu sa „Spartakom“. Klub LASK iz Lazarevca je u poslednjem prelaznom roku doveo čak 8 igračica, od kojih je nekoliko njih dovedeno iz inostranstva. Eventualni poraz subotičanki bi teoretski napravio neizvesnost u gornjem delu tabele i otvorio šanse u trci za čelnu poziciju, pre svega ekipama niškog „Mašinca“ i kruševačkog „Napretka“, ali tu je, svakako, i LASK sa svojim neskrivenim aspiracijama.

 

Naravno, šanse LASK-a za osvajanje titule su minimalne. U jesenjem delu njihovi glavni konkurenti „Mašinac“ i „Napredak“ su ih „pregazili“ na svojim terenima. Osim toga LASK u Suboticu dolazi sa velikom knedlom u grlu. Nerešeni rezultat koji su, jesenas u Beogradu, na jedvite jade uspele da izbore „kumovalo“ je isključivo tendenciozno suđenje. Sudije i delegat utakmice su suspendovani. Ali ubrzo posle toga za LASK počinju novi košmari. ŽFK „Spartak“ ulazi u spor protiv FSS uloživši žalbu na utakmicu koju je LASK igrao protiv somborskog „Ravangrada“, pozivajući se na niz nelegalnih administrativnih odluka. Razrešenje tog pravnog galamatijasa neosporno ide na ruku Spartaka, a to dobro znaju čelnici FSS kao i rukovodstvo LASK-a. Očekuje se da će komisija za žalbe FSS, koju čine vrsni pravnici a ne fudbalski entuzijasti, već u četvrtak potvrditi opravdanost Spartakove žalbe.

 

Shodno tome, pre početka utakmice u Subotici, LASK će morati da se povinuje propisima i moraće da dokaže, u pravno-formalnom smislu, da ispunjava uslove i da može odigrati utakmicu sa „Spartakom“. Naravno, čak i kada se to desi, državne šampionke neće propustiti priliku da na domaćem terenu „ispune dvocifrenu kvotu“ zabijenih golova u protivničkoj mreži.

 

Biće to još jedna gorka pilula koju će nadobudni mešetari, oni koji rade u interesu opšte štete za ženski fudbal, morati da progutaju!KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

61 + = 64

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: