3 miliona za Gradski stadion

Sve je izvesnije da će Gradski stadion tokom kraja ove godine i početkom sledeće zahvatiti velika rekonstrukcija koja se nije desila još od 1978., kada je stadion poslednji put ličio na gradilište.

.

Naime, kako prenose mediji u Beogradu, za rekonstrukciju Gradskog stadiona u Subotici će biti izdvojeno oko 3 miliona evra, pošto je predviđena kompletna rekonstrukcija koja bi pored sanacije tribina i prostorija stadiona, podrazumevala i izgradnju transformatorske stanice kao i postavljanje reflektora i semafora.

.

Pored Gradskog stadiona u našem gradu u planu je rekonstrukcija stadiona i u Novom Sadu, Inđiji, Kragujevcu, Užicu, Čačku, Nišu, Jagodini, Kruševcu i Beogradu.

.

Neće svaki grad dobiti podjednako sredstava za rekonstrukciju. Gradovi poput Novog Sada, Inđije i Kragujevca čiji su stadioni u relativno dobrom stanju će dobiti sredstva za njihovu nadogradnju i postavljanje reflektora, a stadioni u Užicu, Subotici i Nišu će doživeti mnogo temeljniju rekonstrukciju i u ove projekte će biti uloženo mnogo više sredstava. Time će se steći uslovi da Srbija dobije desetak velikih fudbalskih centara koji će zadovoljiti standarde UEFE, pa će reprezentacija pored Beograda i Novog Sada, moći da nastupa i u Nišu i Subotici. U slučaju da Spartak i ove godine napravi sjajan rezultat u našoj ligi, moglo bi se desiti da iduću Evropsku priču gledamo na stadionu kraj Prozivke.

.

Samu rekonstrukciju je pokrenuo FSS u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstvom za sport i omladinu i Ministarstvom prostornog planiranja, a više o sistemu finasiranja samih projekata pogledajte ovde.
Rekonstrukcija stadiona

.

Arhiva:
14.7.2010 Prijava za rekonstrukciju stadiona?
30.5.2010. Moguća rekonstrukcija gradskog stadionaKOMENTARI

 1. bleu white kaže:

  A neki parking, i ulazi u stadion koji su ocajni.

  Uf, jedva cekam da odem na utakmicu u vecernjim satima.

 2. Lansky kaže:

  Trideset godina fantaziram da gledam noćnu utakmicu na Šandorskoj kapiji. Još tada se govorilo o reflektorima i semaforu KAO NA JNA! Danas je taj na JNA jedinstven u Evropi, antikvitet. A mi još imamo onaj od pre 50 godina. Da li će da zasvetle fenjeri i kod nas? Dok to ne vidim ništa ne verujem.

 3. djomla kaže:
  bleu white napisao:A neki parking, i ulazi u stadion koji su ocajni.

  Takve stvari se podrazumevaju. Sredjivanje kapija, staza unutar stadiona, parkinzi…

  Lanksy, prva utakmica pod reflektorima ce u Subotici biti hit. I tada cemo izledati kao Etiopljani kada im u 21. veku uvedu sijalicu u kucu.

 4. Lansky kaže:

  Imali smo Olimpijadu prvi posle starih Grka , prvi fudbalski klub,prvi avion,prvi zatvoreni bazen, prvi tenis na zatvorenom, prvu tartan stazu u Vojvodini itd pa smo sada u mnogome poslednji. Tako smo imali i prve noćne utakmice još pre rata. Na stadionu SAND a , na mestu današnje Rotografike, igrale su se utakmice pod električnim osvetljenjem. Naravno ne onakvim kakvim danas podrazumevamo reflektore ali ipak su se igrale noćne utakmice. Ima još ljudi koji to pamte.

 5. Beli kaže:

  Prvi smo počeli propadati , nekad kao pogranični grad a kasnije zahvaljujući visprenim političarima.
  Za stadion se odvaja 3 miliona a bazen stoji !!!!!!????
  Dali Toletova ruka baš svugde mora da dasegne ?

 6. djomla kaže:

  Beli, ljudima uglavno veliki broj stvari nije jasan kada je funkcionisanje države u pitanju. Finasiranje projekata kompleksa zatvorenih bazena je na sebe preuzeo Fond za kapitalna ulaganja APV, a ovu inicijativu je pokrenulo Ministarstvo ekonomije u saradnji sa drugim ministarstvima. Znaci svako ministarsvo, ili skretarijat ima svoj budžet kojim raspolaze, i iz tog budžeta finansira odeređene projekte. E sad to sto je Fonda APV na sebe preuzeo mnogo projekata, pa nije u stanju sve da zavsi je nesto potpuno drugo.

  Zato se u svakoj vesti navodi finasijer projekta.

 7. coyote kaže:
  stadionu kraj Prozivke.

  Na stadionu kraj deponije i kanala. :) Aleksandrovacka kapija lepse zvuci.

  djomla, a zasto bi covek morao da lupa glavu ko sta finasira, svakako je to ista koalicija.

 8. Beli kaže:

  Tu sam stvarno tanak , međutim dali je moguće da neki fond pogura malo drugi fond da se nešto završi da ne bi propalo što je započeto. Sve je ovo megalomanski , pa čovek prosto nezna više dali da se završi taj bazen ili ne. Kada se završi , tek onda nastaju silni troškovi održavanja i jedan težak kamen zajednici o vratu.
  U Hodmezevašarheju u Mađarskoj veliki olimpiski bazen sa 25 metarskim plivačkim bazenom ( 6 staza ) , pokriven sa tribinama , svlačionicama , kancelarijama , bifeom, veliki ulaz za gledalište u mermeru koštao je 1,8 miliona E – ključ u ruke. Ko ne veruje naka ode nije to dajeko od Segedina.
  Ko je tu blesav
  Izvinite ali ne vidim vezu Ministarstva ekonomije sa drugim ministarstvima i gradnje stadiona u Subotici osim ako Tole i tamo ne predsedava u slobodno vreme. Šteta što ne voli vodu jer bi se mi davno naužuivali vode i bazena.

 9. djomla kaže:

  Što se tiče bazena evo i novosti o njima

  I bazeni čekaju bolja vremena

  Veoma tužno u čitavoj toj priči je to što ne moram svaki put da idem da slikam kompleks bazena jer se ne menja pa mogu da imam dve slike jednu sa snegom i drugu bez snega. :D

  Dva fonda, malo je moguće da se međusobno poguraju, jer od kako su novosađani napravili onu scenu oko budžeta pre par godina, tako im je Beograd dao taj budžeta, ali im je i stavio do znanja da preuzimaju sve što se gradi na teritoriji Vojvodine. I zbog toga su između ostalog i bazeni i pozorište i dečje pozorište, projekti Direkcije prešli u nadležnost Fonda za kapitalna ulaganja APV a do tada je to bilo finasirano iz NIPa.
  Ako bolje pogledate, vojvođanski gradovi već dve godine od NIPa ne dobijaju ni dinara, eventualno neki mali projekat koji je kao državnog karaktera.

  Subotica bez sredstava iz NIPa

  E sada, kako su u Novom Sadu raspoređuju ta sredstva to je posebna priča. :)

 10. Lansky kaže:
  coyote napisao:

  stadionu kraj Prozivke.

  Na stadionu kraj deponije i kanala. :) Aleksandrovacka kapija lepse zvuci.

  Kada je cela Jugoslavija (muška populacija) nedeljom slušala Vreme sporta i razonode, reporteri su se javljali sa stadiona Pod Bijelim bregom, Kantride, Poljuda, Čaira, Gradskog vrta, Grbavice, Tušnja…Nekad je to bio naziv stadiona ili sportskog kompleksa a nekad je to bila geografska odrednica. Reporter iz Subotice počinjao bi sa : "Javljamo se sa Gradskog stadiona u Subotici…"
  Da je završen ceo taj prostor koji je projektovan i započet pre rata, reporter bi se javljao iz Narodnog parka ( U Ljubljani je Ljudski park, što je isto). Ako pak jednom budu krstili taj stadion, to svakako mora biti po Bati Ognjanovu, najslavnijem Spartakovcu. Ali to lako može biti i stadion Toleta Karadžića, kao što su na Paliću dali ime sportskom centru po živom čoveku, Janku Pejanoviću.

 11. djomla kaže:

  Pa nije to tako ni loše. U Novom Sadu je stadion dobio naziv po Karađorđu, koji je inače u narodu bio poznat kao vrsni sportista i poznati trkač na 200m sa preponama. :D (Malo šale, da mi neko ne zameri.) Ako ste gledali film "Crni Gruja i kamen mudrosti" jasan vam je razlog zašto je taj stadion dobio takvo ime. Ipak je Karađorđe tvorac "špicošuta".

  Tole je ipak sportski radink, e sad što su sportski radnici u ovoj državi, a posebno Subotici na takvom nivou…

 12. Lansky kaže:

  Ko je gledao sportsku emisiju JELEN SUPERLIGA u subotu uveče, dopisnik iz Subotice je prilog počeo: "Na stadionu u DUDOVOJ ŠUMI sastali su se Spartak i BSK. "
  To nije prenos u živo, pa da se kaže da je lapsus već neka velika zabuna ili neznanje. Doduše nekad je na mestu Hale sportova bio fudbalski teren (predratni fk Sport).

 13. djomla kaže:

  :lol:

  Jelen super liga, na vrhuncu svoje moci.

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 7 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: