30 godina za ubistvo Stane Ivanković

Viši sud u Subotici, dana 18.04.2012. goidine, doneo je presudu, kojom je okrivljenog Rolanda G. iz Subotice oglasio krivim zbog krivičnog dela TEŠKO UBISTVO, izvršeno dana 17.10.2011. godine u Bajmoku, na štetu sada pokojne Ivanković Stane i OSUDIO ga na kaznu zatvora u trajanju od 30 godina, te mu je produžio pritvor do pravnosnažnosti presude. Presuda je nepravnosnažna, piše u saopštenju koje je potpisala Jelena Bogovac Zelić, Sekretar Višeg suda u Subotici.

.

Nakon što je izvršio ubistvo Roland G. je sa svojom maloletnom devojkom pobega u Mađarsku gde je nakon dvadeset dana traganja za njim uhvaćen i isporučen subotičkoj policiji i pravosudnim organima. Sa njim je izručena i maloletna Bajmočanka čiji je nestanak prijavio njen otac 21.oktobra prošle godine. Veza između Rolanda, devojke i ubijene Stane se dovodi preko oca devojke koji je zajedno sa njom čuvao kuću Stane dok je ona radila u Nemačkoj.

.

Da podsetimo prvo je policiji prijavljen nestanak Stane, a samo četiri dana nakon toga prijavljen je i nestanak maloletne S. U. (17), takođe iz ovog sela. Stanino beživotno telo je pronađeno ubrzo nakon prijave zamotano u najlon i zakopano u podrumu njene porodične kuće.KOMENTARI

 1. ja kaže:

  Svaka cast na brzo donetoj presudi. Nemoj sad da apelacioni sud smanjuje kaznu! Sta je bilo s devojkom – i ona je bila umesana? 

 2. joy division kaže:

  Otkad je Bajmok selo?Ali nebitno,nego cudno funkcionise pravda u Subotici…Nekog osude odmah(da se razumemo opravdano) a neko moze da radi sta hoce(mali Djordjevic i kompanija-da ih sad ne nabrajam sve,bilo bi jako dugacak spisak)…

 3. Double P kaže:

  joy division

  Pa sta je Bajmok, ako ne selo? Ne kazem da je Subotica bog-zna-kakav grad, ali je Bajmok definitivno selo.

 4. Madagaskar kaže:

  Ne smeta mi ako se Bajmok naziva selom ali smeta mi ako se to nepotrebno ističe! Na primer novinarka TV Vojvodina iz Subotice više puta uvredljivo je to upotrebljavala, na primer u izveštaju o stanju na putevima obavezno upotrebljava „put između sela Bajmok…“ iako tom pridevu u toj rečenici nema mesta, jer izveštaji o stanju na putevima ne bave se koja je veličina nekog mesta! Zatim njen kolega iz redakcije (ta redakcija očigledno treba da ide na doškolovavanje) kaže za Bajmok „malo mesto“!? E pa izvinićete ali Bajmok može selom da se nazove, pre varošicom, ali nikako „malim mestom“, jer to nipošto nije tako! Naime iako su oni iz subotičke gradske uprave njemu namenili neslavnu sudbinu, ipak ne može da se izbriše njegova prošlost pa time i velika površina koju obuhvata i koja svedoči o toma da bi, da se nesmetano razvijao i ostao opština, danas imao karakter gradskog naselja!

 5. ja kaže:

  @madagaskar

  Da, to je poenta ovog clanka! Uozbiljite se!

 6. Marinela kaže:

  @ madagaskar.
  ne treba bezati od cinjenica.
  Bajmok je selo i kao takvo se smatra malim mesto sto jeste na spram nekih.I da te obavestim kada se radi o ams-u ona je kao novinar bila duzna da spomene „selo Bajmok“zato sto to jeste.I sto se ti stidis svoga mesta(prepostavljam da je tvoje mesto cim se toliko brecas)?Sve pohvale sudijama na brzini i velicini kazne.Jer ima slucajeva gde za svirep zlocin dobiju pislivih pet sest do deset godina.Bilo bi sramota da se ova presuda preinaci u manju.

OSTAVITE KOMENTAR