300 biciklista vozilo od Morahaloma do Palića

Održana je biciklijada „Mađarsko-srpski tandem“ od Morahaloma do Palića.

 

Tokom ovog događaja više od 300 učesnika je zajedno prešlo biciklima od Morahaloma preko graničnog prelaza Asotalom – Bački Vinogradi, do Palićkog jezera. Biciklisti iz obe države prešli su deonicu od 28 kilometara, a među učesnicima je bilo polaznika od jednoipogodišnjeg deteta do penzionera koji se i rekreativno bave sportom. Biciklijadi su se priključili ne samo lokalni sportski klubovi nego između ostalih i kozmetičar, informatičar, drvodelja, i majstor za prese.

Morahaloma

– Glavni cilj „Mađarsko-srpskog tandema“ kao i svih projekata iz IPA programa je da Mađari i Srbi zajedno idu ka jedinstvenom cilju a da usput imaju mogućnost da se međusobno upoznaju i da steknu prijateljstva – rekla je šefica Zajedničkog tehničkog sekretarijata IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija, Adrijen Kubinji Prodanović.

 

Otvaranje graničnog prelaza Asotalom – Bački Vinogradi približilo je stanovnike pogranične oblasti, koji su od sada, kako je navedeno, „na razdaljini od dva točka“.

 

Ova manifestacija realizovana je uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija, koji je jedan od programa finansijske pomoći Republici Srbiji pri pristupanju Evropskoj uniji.

 

DANASKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR