I poslovni prostori u budućem pozorištu?

U „Službenom listu” od 14. februara oglašeno je da je gradonačelnik Saša Vučinić imenovao Komisiju za izmenu projekta adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta. Za predsednika te komisije postavljen je Luka Aćimović, za zamenika Petar Andrić, obojica arhitekte, a članovi su Milovan Lukić, takođe arhitekta, i građevinski inžinjeri Josip Kovač Striko, Slobodan Grković, Danijel Kukaras i Branimir Ćopić.

 .

Ova komisija formirana je sredinom oktobra prošle godine kada je odlučeno da se projekat rekonstrukcije i izgradnje Narodnog pozorišta prilagodi potrebama grada i sadašnjoj ekonomskoj situaciji. U predlogu stoji potreba da se redukuje veličina objekta, i to tako da se sa betonske konstrukcije odseče jedan sprat.

Na predlog Skupštine, tako je predviđeno da umesto tri postoje dve pozorišne sale, da se deo objekta prilagodi komercijalnom sadržaju, iako je na početku adaptacije 2008. godine izričito rečeno da ovde neće biti komercijalnih sadržaja. Međutim, niko nije umeo da objasni zbog čega odbornici traže da se zgrada „skrati“ za jedan sprat. Doduše, u osnovnom projektu planirano je da Narodno pozorište ima 28 metara i visinom „iskoči“ od okoline, ali je upravo na zahtev „zaštitara“ projekat izmenjen tako da je gradnja pozorišta zaustavljena na sadašnjih 18 metara.

 .

Prošle godine, tim Tehničkog fakulteta iz Novog Sada, sa prof. dr Radivoje Dinulovićem na čelu, radio je na preprojektovanju i dopuni osnovnog projekta pozorišta, i kako se nezvanično može čuti taj posao je u skladu sa sadašnjim zahtevima za veću ekonomičnost objekta.KOMENTARI

 1. b kaže:

  Ovo pozoriste moze da popravi samo Mr.Dinamit!

 2. Marko kaže:

  Dace Bog da i od tog pozorista bude nesto. Boli koliko mi je krivo kad vidim da nije ni blizu kraja.

 3. Nenad kaže:

  Ko ce sve od lokalnih politicara da odgovara svojom imovinom za ovako katastrofalnu propast multi milionske investicije u izgradnju pozorista?

 4. ja kaže:

  Zasto je dozvoljeno to betonsko-stakleno cudo u samom srcu grada? Je l’ arhitekta video okolne zgrade? Ili mu je cilj bio da se njegova niposto ne uklopi u postojecu arhitekturu?

 5. kerski deran kaže:

  Ma ljudi, dajte se vi rešite tog rugla od gradilišta i napravite igralište za decu – na onom malom kod robne kuće ionako nikad nema mesta, pa da bar naša deca uživaju u igranju, jer ovim tempom u pozorištu neće uživati ni naši unuci…

 6. igor kaže:

  je…o ih pozoriste. ja nemogu do svoje kapije da se dovucem od rupa jama bara bregova na putu kucni otpad mi nisu mogli odnet hitna pomoc nemoze da po kisi snegu dodje do desetak kuca. a tu neki setaliste bazene pozorista grade .

   

 7. krass1 kaže:

  Bog nese sigurno nista dati. Zavrsice ga ljudi vec jednom. Da li u blizoj ili daljoj buducnosti pokazace vreme. 
  A sto se tice lokalnih politicara nadam se da ce zbog ovoga i jos mnogo toga u ovom gradu visiti mnogi od njih.

 8. bonnie kaže:

  Ne idem u centar grada, samo ako je nuzno, muka mi je od ovog „neznamkakonazvati“. Dobro je, sto nece biti vislji, najlepse bi bio pod zemljom. A krivce: politicare, arhitekte bi ugradila u neki noseci zid, kao memento na ljudsku bahatost…:)

 9. samotnik kaže:

  Meni nij jasno, ono ‘prilagodi potrebama grada’. Moze li mi neko objasniti na sta se sa tim konkretno misli.

 10. gomby kaže:

  Bas dobro sto su setili da prerade plan i da rese da ceo projekat bude prilagoden gradu i okolini. A moram reci da mi se najvise svida plan da nebude TRI sale samo jedan ili eventualno dva, to je bilo opet na nacin sto dovodi do nacionalizam, svakome po jedna sala , sta nam je falio kad smo imali jednu salu pa nam je bilo lepo. Svako vece druga prestava i svako je isao kad je hteo ili kad mu se svidalo emisia bez obzira na jezik. A kao stanovnik gradakazem da treba da ima i komerciali deo, jer deo prema KORZOU treba dobije sadrzaj kao nekad kako je bilo. Treba nam pozoriste ali i ulice treba resavati dabi ti stanovnici losih i blatnjavih ulica mogli otici na prestave, a kako kaze predhodnik sve one politicare koji su smislili ovaj glomazni i gadano pozoriste sve bi ih ugradio u zidove…

OSTAVITE KOMENTAR

64 + = 69

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: