„33. dan“ sada i na internetu

Film mladog subotičkog režisera Andreja Boke, sa kojim se pre nekoliko godina proslavio pobedom na Međunarodnom festivalu nezavisnog filma i videa u Njujorku , za kratki film u žanru komedije, sada imamo i online.

Boka je uspeo  da napravi duhovitu priču o porodici – 33 dana od smrti oca porodice. Potka scenarija je u verovanju da duša pokojnika nakon smrti luta 40 dana zemljom. Supruga i majka uverena je da su čudne stvari u njenom životu posledica upravo toga što je pokojni muž 33 dana od upokojenja proganja, što njen inače konzervativan i dominantan stav prema ćerki Radmili i sinu Živici razvija do paradoksa. U situacijama koje nisu samo nama prepoznatljive i duhovite, uživali su gledaoci na nekoliko festivala gde je prihvaćen Bokin film.

Ovaj film je istovremeno komičan i stravičan, i na ubedljiv način prikazuje disfunkcionalnost jedne provincijske porodice. „33. dan“ karakterišu odlična ekipa, tehnička dorađenost, i osećaj za fine detalje, a gledaoci će prepoznati i domaćeg repera Staju (Rajahman) u sjajnoj ulozi „usporenog“  Živice.

Film možete da pogledate na ovom linku:

http://www.novamov.com/video/bloq20dtxp9bqKOMENTARI

  1. Lansky kaže:

    Kulisa za film „33. dan“ je vila Titusa Mačkovića na kraju grada. Svojom tajanstvenošću neodoljivo podseća na kuću Normana Bejtsa (Bates) iz filma PSIHO. Za literaturu strave i užasa, kuća je idealna pozornica. Kuće klimave, mračne, podignute u pustoši gde vas niko ne može čuti kako dozivate u pomoć, nalik su čudovištima iz pradavnih vremena koja gutaju namernike.

    Vila Titusa Mačkovića

    Bates

  2. vule024 kaže:

    i Kafana Majo :-)))

OSTAVITE KOMENTAR

+ 52 = 57

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: