37. Kup Subotice u dizanju tegova

Svojim odnosom prema klubu i mnogobrojnim gostima iz sveta dizanja tegova najmlađi članovi Kluba dizača tegova „Spartak“ pokazali su zašto Subotičanima pripada ovaj veliki klupski jubilej – 75 godina postojanja i rada kluba. Pre samog takmičenja na međunarodnom 37. Kupu Subotice posetioci su u Sportskoj hali u Dudovoj šumi mogli da vide prelepu sliku. Svi članovi kluba su stajali u špaliru obučeni u klupske uniforme, dočekujući goste i očekujući predstojeće zadatke oko i na borilištu.

Na borilištu su se naši reprezentativci viteški nadmetali sa takmičarima iz Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Aleksandar Saulić, Filip Bertnar i junior Spartaka Balaž Maša Benčik su svojim nastupima pokazali sve lepote ovog sporta. Nije ni čudo što se šezdesetih godina prošlog veka u Subotici naplaćivao ulazak u salu gde su se takmičili dizači, što je sada nezamislivo i za mnoge popularnije i brojnije sportove. Borbe sa podignutim težinama u kojima su dominirali naši reprezentativci su bile sjajna uvertira za nastup Mađarskog kolosa Petera Nađa koji je kao od šale podigao 370 kilograma i pobedio u pojedinačnoj konkurenciji ispred našeg sjajnog mladog reprezentativca Filipa Bertrana iz Bača koji je podigao 317 kilograma. Treći je bio još mlađi domaći takmičar, pulen Spartaka i velika nada našeg dizanja tegova Balaž Maša Benčik podigavši 248 kilograma. Ekipno, takmičari Spartaka bili su najbolji ispred dizača „Herkulesa“ iz Bača i Slovenačkog „Domžala“. Nastupale su i dame. Pet odličnih devojaka iz Sombora, Mađarske, Beograda i Bača. Najuspešnija je bila Tamara Arunović iz beogradskog Partizana.

Izvor: RTV (Lj.Zvizdić)

„Drago mi je što sam prisustvovao ovom međunarodnom turniru i što sam dao svoj doprinos obeležavanju značajnog jubileja vašeg kluba. Ako me budete zvali doćiću ponovo u Suboticu i sa zadovoljstvom nastupati. Želim da uz pomoć vaše lokalne samouprave iz godine u godinu napredujete i beležite nove uspehe i obeležavate nove jubileje“ – rekao je Peter Nađ, legendarni dizač Mađarske, učesnik na tri Olimpijade: 2012, 2014. i 2020. godine.

Inače, proslavljeni mađarski reprezentativac je izuzetno šarmantan čovek. Tokom i nakon nastupa svojim šaljivim gestovima je zabavljao takmičare i publiku da bi na kraju poklon domaćina u kome se između ostalog nalazio skupoceni takmičarski pojas poklonio najmlađim dizačima tegova Spartaka.

„Apsolutno sam zadovoljan nastupom takmičara Spartaka. Naš takmičar Hered Patrike je imao povredu zgloba, Aleksandar Sulić je nedavno završio evropsko prvenstvo sa bronzanom medaljom pa je u malo manjoj formi ali su svi imali izuzetno dobar nastup zajedno sa našim mladim Balažom koj je u pojedinačnoj konkurenciji završio treći“- nije krio zadovoljstvo trener Subotičana Ervin Rožnjik.

„Danas je u Subotici bio praznik dizanja tegova. Sedamdest pet godina postojanja i rada kluba je za ponos i veliki jubilej ne samo za Klub dizača tegova „Spartak“ već i za kompletno naš dizački sport. Domaćini su se zaista potrudili i u potpunosti uspeli da ovaj jubilej uistinu bude i prava svečanost“- dodala je predsednica Dizača tegova Vojvodine Rita Špajzer.

Na turniru je bio prisutan i naš kolos Tamaš Kajdoči, koji se iz preventivnih razloga nije takmičio zbog skorašnjeg nastupa na svetskom Šampionatu u Saudijskoj Arabiji gde će pokušati da obezbedi normu za predstojeće Olimpijske igre u Parizu kao ni naša najbolja takmičarka Radmila Zagorac koja je istog dana zajedno sa selektorom Zoranom Pantelićem nastupala na međunarodnom turniru u Rumuniji.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 46 = 48

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: