50% jeftinija zakupnina na Paliću

Zakupcima na Paliću biće umanjena zakupnina za 50 odsto, odlučeno na sednici Gradskog veća. Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o davanju u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini je usvojen kako bi se pomoglo zakupcima, jer je od septembra planirano da se otvore nova gradilišta na Paliću. Direktor Javnog preduzeća “Park Palić”, Goran Gabrić, kaže da će odluka biti upućena Skupštini grada na razmatranje. Na Paliću ima više od sedam zakupaca koji u ekstra zoni plaćaju 908 dinara po metru kvadratnom bez poreza za dodatu vrednost. Na primer, “Vila Lujza” za mesečnu zakupninu izdvaja 222.000 dinara, a prema predlogu nove odluke plaćali bi 111.000 dinara.
Pored toga, Gradsko veće je usvojilo i Rešenje o donošenju urgentnih mera radi održavanja nivoa vode na jezeru Palić. Naredna tri meseca su kritična i trebalo bi da se potpiše ugovor sa JP "Vode Vojvodine" o upumpavanju vode iz Tise u jezero, objašnjava Gabrić.

TOS pokreće projekat izrade suvenira

Na zahtev određenih članova gradskog veća, projekat izrade suvenira poveren je Turističkoj organizaciji Subotice, koja bi u skorijoj budućnosti trebalo da pokrene ovaj projekat koji će za cilj imati izradu suvenira specifičnih za ovo podneblje, ali i njihovu distribuciju u samom gradu ali Paliću.

Odluke će biti upućene Skupštini grada na usvajanje. Sledeće zasedanje Skupštine grada zakazano je za četvrtak 8. jul.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: