51.000 turista od početka godine

Broj turista i ostvarenih noćenja u Subotici u prvih devet meseci ove godine veći je za trećinu u odnosu na isti period prošle godine, izjavio je član Gradskog veća u Subotici zadužen za turizam Vjekoslav Ostrogonac. Pozivajući se na zvanične statističke podatke, on je na pres konferenciji izneo da je u prvih devet meseci ove godine Suboticu i Palić posetila je 51.000 turista, koji su ostvarili 94.209 noćenja.

 

 

Pozivajući se na zvanične statističke podatke, on je na pres konferenciji izneo da je u prvih devet meseci ove godine Suboticu i Palić posetila je 51.000 turista, koji su ostvarili 94.209 noćenja.

Palic

On na osnovu tih podataka očekuje da će ove godine broj noćenja turista u Subotici i okolini biti za 30 odsto viši u odnosu na prošlu godinu.

 

"S obzirom da je u protekloj godini ostvareno 105.000 noćenja, a da smo u prvih devet meseci imali 94.000, ja verujem da će to biti premašeno već u prvih deset meseci ove godine, a da će ta cifra do kraja godine biti premašena za tridesetak odsto", rekao je Ostrogonac novinarima.

 

Govoreći o broju turista, Ostrogonac je izneo da je na Paliću u prvih devet meseci boravilo 15.690 turista, što je za šest odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je Subotici boravilo 35.270 turista, što je za trećinu više u odnosu na isti period prošle godine. Po pitanju broja noćenja, Ostrogonac je izneo zvanične statističke podatke o tome da je na Paliću ostvareno 29.816 noćenja, za četiri odsto više nego prethodne godine, dok je Subotici ostvareno 64.393 noćenja, što je za 29 odsto više nego u prošloj godini.

 

"Turistička organizacija grada Subotica je dobro predstavljala naš grad, a Subotica zajedno sa Palićem i Kelebijom počinje ponovo da bude prepoznatljiva destinacija turistima. Za sve ovo ja bih se zahvalio i hotelijerima koji su svojim radom pomogli da se naš grad predstavi u pravom svetlu", rekao je Ostrogonac.

 

On je takođe istakao da je lokalna turistička organizacija, na nedavno završenoj Devetoj izložbi turističkih publikacija u Kruševcu, nagrađena prvom nagradom za promotivni spot, koji je urađen u saradnji sa preduzećem Park Palić i drugom nagradom u izboru za najbolju internet prezentaciju.

 

TanjugKOMENTARI

 1. hm kaže:

  A gde su svi ti silni turisti? Palic sablasan cele godine.

 2. Palic kaže:

  Turisticka organizacija ?  Prazna prica !!!!!!!!!!!!                                                                   

  Palicki hoteli,restorani sa Gabricem, sami se snalaze !

 3. Azilant kaže:

  Ako su o ovaj broj uračunati i azilanti, onda je moguće.

 4. Pametnjaković kaže:

  @hm

  Pa kakvo je to pitanje, gde su ti silni turisti ????

  Evo prilažem sliku kako sve vrvi na Paliću od silnih kupača, toliko ih ima da ribe moraju da iskaču iz jezera, da bi svi stali.  Ha, ha, ha……

 5. miXa kaže:

  Mene je lično ova vest obradovala. Veoma pozitivna vest! 51000 turista ili približno 140 na dan (naravno u određenim periodima je više, a u određenim manje). Tih 140 sigurno ne ide u istoj grupi gradom i slika sve živo. Verovatno ih zato većina (svi) koji ovde komentarišu ni ne primećuje. I zato se pitaju "di su svi ti turisti". 😀 Kada jednog dana doguramo do 1000 na dan, to će se itekako primetiti.

 6. delija kaže:

  vjekoslav ostrogonac  🙂

   

 7. gledajsvojaposla kaže:

  da ima turista na Paliću nebi na betonskoj "šetnici" stigla da izraste trava !!!!

 8. varoščanin kaže:

  Nekada ih je na prvomajskom uranku bilo 100.000

OSTAVITE KOMENTAR