Kapitalna monografija: “60 godina festivala Omladina”…uskoro!

U ponedeljak 08.06.2020. godine, u prostorijama renomiranog beogradskog izdavača “Multimedia Music”, potpisan je ugovor između novinara i autora Nenada Boškovića i direktora kompanije Rodoljuba Stojanovića, o izlasku, s punim pravom možemo reći kapitalnog izdanja čiji je radni naziv “60 godina festivala Omladina”.

Reč je o knjiškom izdanju, kojeg prati i 6 CD-a, sa snimcima aktera, grupa, solista, orkestara, koji su tokom dugogodišnje istorije jednog od najvažnijih EX -Yu festivala “Omladina”, održavanog u Subotici ( većem delu javnosti poznatijem i kao subotički festival), učestvovali na ovoj prestižnoj manifestaciji, koja je tokom godina imala i različitiju  generalnu poruku/namenu, ali sa uvek neizostavnim segmentom i formom, koja je kao krajnji cilj imala promociju do tada manje afirmisanih sastava/izvođača.


Bogata monografija, ispunjena pričama i zanimljivostima o akterima koji su tokom  godina participirali, a mnogi od njih nakon festivala i krenuli sa ostvarenjem relevantnijeg i uspešnijeg toka karijere, dopunjena je i mnoštvom fotografija, kao i brojnim snimcima, od kojih ne mali broj će predstavljati pravi ekskluzivitet. Tekstovi za knjigu, kao i muzika za štampanje na pomenutih 6 CD-a, biće predati početkom februara 2021-e, a već nakon nekoliko meseci se očekuje izlazak pomenutog dela.

 

timemachinemusic.orgKOMENTARI

  1. Mister No kaže:

    Jedva čekam.:)

  2. Maya Coltman Arpas (sestre Arpas 1963) kaže:

    Ucesnik sa sestrom Anom.Duet sestre Arpas.Zivim u Australiji 53 god.Dali nas se jos neko seca.Ovde u Melburnu pored sto sam bila Arhitekt nastupala sam i u muzickom zivotu..
    Bilo bi mi drago biti gosca na sesdeset godisnjici sastanka.
    Sin mladji od cika Kovaca kao i brat Mire Pejic (Duo DD) su bili u istom orkestru kao i moja sestra Ana(violinista) ali je bila moja polovina od sesre duet Arpas( 1963 god)

OSTAVITE KOMENTAR