65 godina OK Spartak

Obeležavanje 65 godina od osnivanja OK „Spartak“ održano je 13.1.10. u hotelu Gloria.
Prijemu su prisustvovali Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Predsednik OSS predao je gradonačelniku Subotice Saši Vučiniću specijalnu plaketu Odbojkaškog saveza Srbije.

 

Na prijemu je Zoran Olajić, direktor Spartaka, upoznao goste sa rezultatima u 2009. godini. Osvojeno je četvrto mesto u Wiener Stadtische Super Ligi, ostvaren je plasman u finale Kupa Srbije. Blago koje se neguje u Spartaku su igračice, a čak pet odbojkašica je igralo značajne uloge u nacionalnim selekcijama, u kojima je radio i trener Saša Nedeljković. Godina je završena brojnim nagradama, ŽOK Spartak je najbolji subotički kolektiv, a Sara Klisura najbolja juniorka. Dobile su odbojkašice Spartaka i medalju Lajoša Vermeša, kao najbolji klub, Sara Klisura je najbolja u pojedinačnom izboru, a ista igračica je proglašena za najperspektivniju u Srbiji. Među nagradama su i priznanja za najbolji ženski kolektiv u Vojvodini.

 

Prisutni gosti su se prisetili i pozdravili vrhunske igračice koje su od osnivanja doprinele uspehu kluba: Štefanija Milošev, Marica Pualić, Smiljka Bogosavljev Papeš, Lidija Tot Štavljanin, Snežana Kecman, Branislava Radulović Čavić, Marija Mikić, Sonja Klisura, Tanja Svirčev, Ljilja Katančić, Tanja Bokan.

 

 

vest preuzeta sa www.ossrb.orgKOMENTARI

  1. Dreamgirl kaže:

    Evo teksta koji je Boričić rekao na svečanosti:

    – Odbojkaškom savezu Srbije je izuzetno važno da smo se vratili na pravi način u Suboticu, koja je stvarno bila sastavni deo Odbojkaškog saveza Juoslavije i bila jako aktivna. To je moglo da se desi zahvaljujući pre svega ljudima iz Subotice, koji su stvorili odlične uslove. Dobili smo sve pohvale Evropske odbojkaške konfederacije za organizaciju takmičenja u Subotici. Ima tu, naravno, i još nekih problema koje sam spominjao i ranije. Subotici nedostaje jedna nova sportstka dvorana, a ubeđen sam da svojim rezultatima sportisti nju i zaslužuju.Prošla godina je bila specifična za OSS, bila je rekordna po organizaciji velikih takmičenja. Ove godine je malo manje nadmetanja, a ako bude prostora, predložićemo da Subotica možda ponovo jedan vikend bude domaćin Evrolige za seniorke. Nadamo se da ćemo nastaviti saradnju. Imamo ove godine i juniorke u Zrenjaninu i Nišu, dajemo prostor drugim sredinama, možda uključimo Jagodinu, Kladovo, Kraljevo. Ne želimo da odbjka bude zatvorena u dva – tri grada, ali su neophodni uslovi da se to sprovede. Izuzetno smo zadovoljni što u svim gradovima imamo dobru posetu. Ono što je možda i najvažnije je da investiramo u škole. Uvezli smo već 25 000 lopti za osnovne škole, a stigao je kontingent od 15 000 novih lopti. Reč je o akciji koju sprovode Odbojkaški savez Srbije, Kompanija VIP mobajl, generalni sponzor OSS i Mikasa, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete. Od februara krećemo ponovo sa tom akcijom, da obiđemo sve škole u Srbiji i da svaka dobije nešto od Odbojkaškog saveza, pre svega lopte. Sve uloženo se vrati. Neko će možda biti igrač, neko svetski majstor, neko novinar, sudija, a možda i ministar. Neka oni jednom podrže odbojku u budućnosti. – objasnio je Boričić.

    Odlično bi bilo ako bi Subotica ponovo bila domaćin Evrolige. Ove godine smo dobili velike pohvale za organizaciju a bila je i jako velika posećenost.

OSTAVITE KOMENTAR

75 + = 78

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: