88 zahteva za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih životinja

U toku ove godine, do 4. septembra, podneto je 88 zahteva za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih životinja, poručuju iz komunalne policije, i dodaju da je prethodne godine podneto ukupno 116 zahteva.

Iz komunalne policije objašnjavaju da je neophodno da se, nakon ujeda psa građani jave u prvu zdravstvenu ustanovu, kako bi se ustanovile povrede nastale kao posledica ujeda. Ukoliko je u pitanju vlasnički pas, potrebno je da se građani jave komunalnoj policiji, kako bi se prema vlasniku životinje utvrdile mere u skladu sa odlukom Grada.

Ukoliko je u pitanju pas lutalica, nakon obavljenog zdravstvenog pregleda, građani treba da se jave u JKP „Čistoća i zelenilo“. Rok da se prijavi ujed psa lutalice ovom preduzeću je 15 dana.

Predlozi za visinu naknade štete usled ujeda napuštenih životinja od strane Komisije se utvrđuju u zavisnosti od svakog pojedinačnog slučaja. Primarni kriterijum, svakako je intenzitet povrede, odnosno vrsta, dimenzije i broj rana nastalih usled ujeda napuštene životinje, kao i mesto ujeda, zaključuju iz komunalne policije.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. An kaže:

  Velika zloupotreba ovog zakona. Plus najstrozije kazniti ljude koji su krivi zato sto psi zavrse kao lutalice.

 2. Slobodni volonter kaže:

  Srediti zakone i uvesti stroga pravila i jos strozije kazne za one koji zele ljubimca. Takodje, pare koje drzava, tj.svi mi dajemo za odstetu u gorepomenute svrhe, valjalo bi prvo ubaciti u azil ili jos bolje u udruzenja/drustva za zastitu zivotinja i svima bi bilo bolje…a ovako kakonse sad radi – nije dobro…

 3. SuboticaUberAlles kaže:

  Nažalost, neki ljudi određene narodnosti u našoj opštini, hvataju lutalice, odsecaju im glave, iskuvaju ih i potom se ujedaju tim lobanjama unutar njihove zajednice.

  Jezivo, ali 100% istinito.

 4. SuboticaUberAlles kaže:

  Sve to sa ciljem pribavljanja odštete od JKP Čistoće.

 5. Zrtva Stecaja kaže:

  Kad te ujede pas lutalica zna se ko je za to kriv pa se isplati odosteta. Ali nekim cudom kad ti firmu oteraju u stecaj, rasprodaju sve vredno iz nje, zavrnu male akcionare, radnike isteraju na ulicu, odjednom se ne zna ko je kriv, traga mu nema, a o odsteti ni govora. Bolje da su me hiljadu pasa izujedali nego sto sam mladost svoju ostavio u Agrokombinatu.

 6. croat kaže:

  Sinteraj, pokupe psa , sedam dana se niko nepojavi uspavljivanje, porez na pse taman toliki da se dobija vakcina protiv besnila , cip i po potrebi sterilizacija. Pas bez cipa automatski uspavljivanje. I naravno uvoz politicara iz Svajcarske da sve to sprovedu i uvoz naroda iz japana da ispostuju te zakone !

 7. Ludi milojko kaže:

  Grizi samo grizi.Tu je nama nasa komunalna policija

 8. Esmeralda kaže:

  To bi se sve moglo isfinancirati iz kazni neodgovornim vlasnicima koji puštaju pse da se “ prošetaju” bez nadzora, ili da obave svoju “ prirodnu aktivnost” ( za naivne-parenje); ili one koji izbacuju štancovane štence,ili one koji nasljeđe kuću ali im “ker” ne treba, ili one koji “ zbog promenjenih okolnost” ne žele više da imaju psa, ili onima kojima je jednostavno dosadio, ili……..da ne redjam sve druge moguće izgovore. Ah da, za to bi trebao neko ko bi bio nadležan za sprovođenje zakona, a takvi su očigledno iz ove zemlje nestali!

 9. X-MEN kaže:

  Cigani su tu napravili biznis , oni naplate ne postojeći , isfolirani ujed psa , kažnjavati ne odgovorne vlasnike pasa, evo u mom naselju , kada je akcija hvatanja pasa lutalica svako svog psa zaveže u dvorište na kratak lanac, a kada je akcija vakcinacija pasa , svako svog psa pusti iz kuće da nebi morao platiti vakcinu , strašno !

OSTAVITE KOMENTAR