Čekamo bolje vesti

Nove mere Vlade u cilju suzbijanja pandemije Covid 19 virusne infekcije zatekle su i Severnobački okrug sa brojem obolelih koji je ušao u vrh dnevnih informativnih izveštaja na republičkom nivou.

Trenutno se u Kovid delu bolnice nalazi 67 pacijenata , od kojih je osam u Kovid jedinici intenzivnog lečenja na mehaničkoj ventilaciji.

Ipak, posle desetak dana u kojima je broj novih pacijenata bio veći od broja otpuštenih, juče je taj niz na kratko bio prekinut te je nakon 46 testiranja deset pacijenata pušteno kući a šest zadržano na lečenju u Kovid delu bolnice.

Prema današnjem Izveštaju o epidemiološkoj situaciji , u prethodna 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je 42 pregleda. Jedanaest pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice, a devet je otpušteno na dalje kućno lečenje i izolaciju.

Zatvaranje svih objekata posle 21 sat (osim apoteka, pumpi, dostave hrane i treće smene u privredi) ograničeno je na dve nedelje i trebalo bi da doprinese da se smanji broj pacijenata i izbegnu teže posledice i mere.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 28 = 38