Addio Nyers

ISTVAN STEFANO NYERS (1924-2005.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svih ovih godina potrošeni su hektolitri mastila na pisanje o važnim, manje važnim i beznačajnim stvarima a do juče ni kap o tome da je gotovo pola veka naš sugrađanin bio nekadašnja legenda milanskog Intera – Ištvan Stefano Njerš.

Dete mađarskih emigranata, rođen u Francuskoj 1924. fudbalsku karijeru je počeo u Subotici igrajući 1942-1945. za Vasutas a potom ŽAK pre no što je promenio ime u Spartak.

Od 1948. igra za milanski Inter gde će provesti šest blistavih godina. Dve titule prvaka, 133 gola, 182 utakmice… Posle toga, 1954-56. igra za Romu a poslednjih pet sezona nastupa za više manjih evropskih klubova. Kada je 1961. „okačio kopačke o klin“, za svoje konačno odredište odabrao je Suboticu. Upokojio se 2005. a ovih dana ga se setio veliki Inter iz Milana. Na inicijativu Moratia, preko Dejana Stankovića i FSS ,podignuta je dostojna grobnica.

 

nyers szabadka nyersKOMENTARI

  1. Sandro kaže:

    Veliki veliki Istvan ! Ako jedan dan icicu u Subotizu zelim da vidim njegova tomba u grobljiu. Da li ima broj i zona gde on se nalaze u grobljiu? Hvala, pozdrav

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: